Vágólapra másolva!
Szombathely készen áll arra, hogy a jövő héten keddtől vasárnapig sikeresen megrendezze az 5. aerobik Európa-bajnokságot. A kontinensviadalon rekordlétszámú mezőny lesz, 23 országból közel 670 versenyző mutatja be a gyakorlatát egyéniben, vegyespárosban, trióban és hatfős csoportokban.

"Büszkén mondhatjuk el, hogy 2002 óta immár ötödik alkalommal készülünk világverseny megrendezésére. Korábbi eredményeink önmagukért beszélnek: a Budapesten és Debrecenben megrendezett világ- és Európa-bajnokságok a körültekintő szervezéssel és színvonalas lebonyolítással megérdemelten vívták ki a Nemzetközi, és az Európai Torna Szövetség elismerését.

Biztosak vagyunk benne, hogy a jövő héten tovább öregbíthetjük majd rendezői hírnevünket. Külön öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az előttünk álló kontinensviadal házigazdája Szombathely, amely pezsgő kulturális- és sportélete révén tökéletes otthona lesz e kiemelkedő sportrendezvénynek" - mondta el az Eb hétfői sajtótájékoztatóján Szabó András, a Magyar Torna Szövetség, és egyben a szervezőbizottság elnöke.

A kontinensbajnokságot több korosztályban, s valamennyiben négy kategóriában rendezik meg: egyéniben, illetve a vegyespárosok, a triók és a hatfős csoportok között. A nevezés lezárult, és az adatok szerint rekordlétszámú részvételre lehet számítani, 23 ország közel 670 versenyzője indul.

Itt lesznek a sportágban legerősebb nemzetek, így az olaszok, a franciák, a románok, a spanyolok és az oroszok. S ebbe a körbe tartoznak a magyarok is, akik közel ötven fővel, minden korosztályban és kategóriában egy úgynevezett "egyes" és "kettes" számú egységgel versenyeznek. A magyar csapat éremesélyes versenyzői között elsősorban Roik Zsoltot, Tyeklár Ramont, Sifter Tímeát és Bucsánszki Lindát említhetjük.

"Európa teljes krémje felvonul - amely egyben a világ élmezőnyét is jelenti -, így nem lesz könnyű feladata a magyar csapatnak. A cél elsődlegesen a fináléba jutás, majd a lehetőségek függvényében az éremszerzés" - fogalmazott a sajtótájékoztatón Magyar Kata nemzetközi bíró, szervezőbizottság tagja.

Az Európa-bajnokságnak (www.aerobic2007ech.hu) helyet adó Arena Savariában szerdán és csütörtökön a 12-14 és a 15-17 éves korosztály, pénteken a juniorok és a felnőtt egyéni indulók elődöntőire kerül sor. Szombaton a felnőtt triók és csoportok elődöntőit, valamint a többi szám fináléját rendezik, vasárnap pedig a junior és felnőtt döntőkkel zárul az Eb.