Vágólapra másolva!
Az NFL 11. fordulójában már egy csapat sem pihent, így 15 találkozót rendeztek. A Patriots tovább robog, a Colts nyögvenyelősen győzött, Brett Favre és Vinny Testaverde pedig öregségi csúcsot állított fel.

A Buffalo hiába váltott vissza J.P. Losmanre az irányítóknál, ő sem zavart sok vizet a lehengerlő formában levő New England ellen. Tom Brady ismét 5 touchdown passzt adott, közülük négyet Randy Mossnak, aki tíz elkapásból 128 yardig jutott. Emellett a Patriots szerzett még két futott touchdownt, valamint a védelem is összehozott egyet egy labdaszerzésből (fumble), így alakult ki az 56-10-es végeredmény. A Bills erőtlen játékán nagyon megérződött Marshawn Lynch, a futójátékos hiánya.

Nem csak a Brady-Moss páros brillírozott vasárnap, hanem a Tony Romo, Terrell Owens kettős is. Romo mind a négy TD-t érő passzát TO kapta el, ők ketten hozták össze a Cowboys összes pontját, leszámítva a Nicholas Folk által rúgott extra pontokat.

A Redskinsnél előzetesen komolyabb szerepet szántak Clinton Portis futójátékának, azonban a Dallas annyira jól védekezett, hogy kénytelenek voltak Jason Campbell kezében bízni szinte az egész mérkőzésen. A fiatal irányító az utolsó negyedig jól játszott, két perccel a vége előtt azonban eladta a labdát, a Cowboys így megőrizte az előnyét, és 28-23-ra győzött.

Nem volt ennyire pontokban gazdag a Rams és a 49ers összecsapása, hiszen összesen csupán 22 pont született. A San Francisco hiába gyűjtött több yardot, Trent Dilfer két eladott labdája sokat számított a Ramsnek. Marc Bulgerék egy TD-t és két mezőnygólt (field goal) szereztek, ami most bőven elég volt a 49ers három hárompontos rúgásával szemben. A St. Louis 13-9-re győzött, zsinórban a második meccsét nyerte meg, a rájátszás azonban már régen elúszott.

A múlt héten Rex Grossman visszacserélése győzelmet ért a Chicagónak, így Lovie Smith edző most is neki szavazott bizalmat, mint kezdő irányító. Rex nem is játszott rosszul, bár TD-t nem tudott összehozni. Nem így két futójátékosa, Cedric Benson és Adrian Peterson, akik fejenként egy-egy touchdownt hoztak a Bearsnek. Ez azonban még Robbie Gould három rúgásával is kevésnek bizonyult, a Seahawks ugyanis jobban játszott. Nem lehet külön kiemelni, miben volt erősebb a seattle-i csapat, egyszerűen csak jobb volt. Egy TD-vel többet szereztek, így a végén ők örülhettek a 30-23-as végeredménynek.

Ben Roethlisberger és a Steelers hetek óta nagyszerű formában volt, így némiképp meglepetés, hogy a Pittsburgh kikapott a Jetstől, még akkor is, ha csak hosszabbításban. Ráadásul úgy, hogy a Jetsnél már nem Chad Pennington, hanem Kellen Clemens irányít. A New York védelme nagyszerűen fogta meg Willie Parker futásait, valamint óriási nyomást helyezett Roethlisbergerre, aki hétszer földre is került. A Jets a hosszabbítás harmadik labdabirtoklása során szerezte meg a győztes mezőnygólt, és nyert 19-16-ra.

Forrás: EPA

Terrell Owens négyszer gyalogolt be a labdával a Washington célterületére

A Kansas City és az Indianapolis is kénytelen volt nélkülözni néhány meghatározó játékosát. A Chiefsnél Larry Johnson és Damon Huard nem játszhatott, míg a Colts Marvin Harrisont, Tony Ugoh-t és az egész szezonra kidőlt Dwight Freeneyt hiányolta. Peyton Manningnek nem ment túl jól a játék, nem volt TD-passza, viszont egy alkalommal az ellenfélnek dobta a labdát (interception).

A Huardot pótló Brodie Croyle tűrhető teljesítményt nyújtott, de még Priest Holmes játékával együtt sem tudták elfeledtetni, hogy Larry Johnson nincs a pályán. A Colts csak a negyedik negyedben tudta megszerezni a győzelmet jelentő vezetést, és a 13-10-es siker elég szűkösnek tűnik egy Super Bowl-esélyestől. Adam Vinatieri két mezőnygól-kísérletet is elrontott, de a végén 24 yardról a helyére küldte a labdát, ezzel meg is nyerte a meccset a címvédőnek.

A New Orleans visszacsúszott a szezon eleji formájába, most a Houstontól kapott ki. A Saints futójátékát tökéletesen hatástalanították a texasiak, Drew Brees pedig egyedül nem bírta megnyerni a meccset, kétszer is eladta a labdát. A Houstonnak azonban jól mentek a dolgok, Matt Schaub két TD-t is passzolt, és Ron Dayne 89 yardja is sokat segített a végén. A Saints nem tudott pontot szerezni a második félidőben, így esélye sem volt felzárkózni a Texans mellé, amely 23-10-ra győzött.

A Carolina és a Green Bay összecsapása egy igen furcsa rekorddal kezdődött. Vinny Testaverde és Brett Favre együttes életkora 82 év volt, mely új csúcs a liga történetében, soha nem kezdett egy meccsen két ilyen idős irányító korábban. A "vének csatájából" Favre jött ki jobban, hiszen ő tudta győzelemre vezetni csapatát. A Packers már a szünetig komoly előnyt hozott össze, a félidőben már 21-3 volt az állás, a különbség ezután nagyjából meg is maradt a végéig.

A Cincinnati mindössze nyolc ponttal szerzett kevesebbet, mint az Arizona, ami a Bengals öt eladott labdája tudatában komoly teljesítmény. A futójáték egyik oldalon sem ment jól, így az irányítókra sokkal több teher hárult. Carson Palmer összesen 52-szer próbálkozott passzal, négy kísérlete a Cardinalsnál kötött ki. Antrel Rolle hármat vállalt a négy labdaszerzésből, kettőből TD-t is szerzett, a harmadikat pedig 46 másodperccel a lefújás előtt vitte véghez, végképp eldöntve ezzel a találkozót. Az Arizonának nagy szüksége volt az öt szerzett labdára, hogy megnyerhesse a meccset 35-27-re.

Forrás: EPA

Roderick Hood és Antrel Rolle állítja meg T.J. Houshmandzadeh-et a Bengalsból

A Chargers idén rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt, a Jaguars ellen éppen egy hullámvölgyet fogtak ki. Philip Rivers tovább növelte előnyét a legtöbb eladott labdával álló irányítók listán, két interceptiont is dobott a negyedik negyedben, a második eldöntötte a találkozót. De nem csak neki, hanem LaDainian Tomlinsonnak is gondjai voltak, a tavalyi MVP mindössze 62 yardig jutott. A Jacksonville-nek nagy segítséget jelentett David Garrard visszatérése, aki rögtön két TD-vel jelezte, hogy teljesen felépült. A Jaguars 24-17-re győzött.

A Raiders és a Vikings nagyszerű csatát vívott a győzelemért, melyet végül a Vikings szerzett meg annak ellenére, hogy ötször is eladták a labdát. A Minnesotánál sérülés miatt hiányzott Adrian Peterson, de Chester Taylor jól pótolta, hiszen 164 yardot és három TD-t is szerzett. Az Oaklandnél Daunte Culpepper egész jól játszott, 344 passzolt yardja majdnem a győzelmet jelentette, azonban mindkét labdavesztése kritikus helyzetben történt. A Raiders a második félidőben mindössze három pontot tudott szerezni, így a Vikings nyert 29-22-re.

Az Eagles támadói majdnem mindent elkövettek annak érdekében, hogy a Miami megszerezze első idei győzelmét, azonban a védelem, illetve a futó Brian Westbrook partizánakciói megmentették a Philadelphiát. Donovan Mcnabb megsérült a találkozó során, de előtte sem volt valami jó, két eladott labda, illetve tizenegyből három sikeres passz volt a mérlege.

Helyette A.J. Feeley érkezett, aki egy TD-vel és egy újabb interceptionnel vette ki a részét a játékból. Westbrook azonban nagyszerű volt, 148 futott yardja nélkül a Philly bizonyosan vesztett volna. Nem mintha a Dolphins annyira akarta volna a győzelmet. Az idei harmadik irányítójuk, John Beck mindössze 109 yardig jutott, a csere futójátékos, Jesse Chatman is csupán 72 yardot gyűjtött. A Miami egyetlen TD-jét Ted Ginn szerezte egy punt visszahordásból. A győzelem végül az Eaglesé lett, 17-7-es végeredménnyel.

A Giants és a Lions meccse elsősorban az irányítókról szólt, mivel egyik csapatnál sem nagyon ment a futás. A Lions négy, míg a Giants két labdát adott el, de még így is szoros maradt közöttük az állás, ami elsősorban Jon Kitna érdeme, aki a három interceptionje mellett is 377 yardot passzolt. A több mint 700 szerzett yard ellenére nem záporoztak a pontok a meccsen, a New York végül 16-10-re nyert, de kellett hozzá Shaun McDonaldnak, a Lions elkapójának a két hibája a negyedik negyedben, melyek két interceptionhöz vezettek.

Derek Anderson idei teljesítménye fantasztikus, részben neki köszönhetően a Browns 6-4-gyel áll tíz meccs után. A Ravens ellen ugyan nem passzolt TD-t, de a negyedik negyedben és a hosszabbításban megmentette csapatát. A Browns az első három negyed után 27-14-re vezetett. Ekkor belehúzott a Ravens, és úgy tűnt, siker koronázza a nagyszerű hajrájukat.

Matt Stover 26 másodperccel a vége előtt három pontos előnyt jelentő mezőnygólt rúgott, de a Browns nem adta fel, és a hátralevő 26 másodperc alatt felhozta a labdát annyira, hogy Phil Dawson 51 yardról kiegyenlítsen. A hosszabbításban ismét Dawson volt a főszereplő, 33 yardról könnyedén talált be. A Browns egy borzasztóan izgalmas mérkőzésen tudott nyerni 33-30-ra a Ravens ellen.

A Falcons megadta a lehetőséget Byron Leftwichnek, hogy bizonyítson, azonban az irányító csak rontott az Atlanta helyzetén, 2 interceptiont dobott, aztán le is cserélték. Mikor Joey Harrington visszajött, a Sólymok már hátrányban voltak a Tampával szemben, a fordítás pedig nem sikerült nekik. A Buccaneers jól játszott, Jeff Garcia 2 TD-t passzolt, Earnest Graham 100 yard fölött futott, az első perctől kezdve uralta a találkozót. A 31 ponthoz a védelem is hozzátett egy TD-t, a Falcons a negyedik negyed végén szerzett TD-vel csak a kiütést kerülte el. A Tampa 31-7-re győzött, a Falconson pedig egyik irányító sem tud segíteni.

eredmények:
Buffalo Bills - New England Patriots 10-56
Dallas Cowboys - Washington Redskins 28-23
San Francicso 49ers - St. Louis Rams 9-13
Seattle Seahawks - Chicago Bears 30-23
New York Jets - Pittsburgh Steelers 19-16 - hosszabbítás után
Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs 13-10
Houston Texans - New Orleans Saints 23-10
Green Bay Packers - Carolina Panthers 31-17
Cincinnati Bengals - Arizona Cardinals 27-35
Jacksonville Jaguars - San Diego Chargers 24-17
Minnesota Vikings - Oakland Raiders 29-22
Philadelphia Eagles - Miami Dolphins 17-7
Detroit Lions - New York Giants 10-16
Baltimore Ravens - Cleveland Browns 30-33 - hosszabbítás után
Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneers 7-31