Vágólapra másolva!
A profi amerikaifutball-liga egyetlen veretlen csapata, a New England az előző héten a Philadelphia ellen szenvedett meg, a hétfő esti rangadón pedig a Baltimore még komolyabb falatnak bizonyult, de végül ezt is legyűrte Tom Brady és bandája.

A Baltimore nagyszerűen játszott a Patriots ellen, az eddigi 12 forduló alatt ők álltak a legközelebb ahhoz, hogy legyőzzék a New Englandet. A Ravens futójátékosa, Willis McGahee 138 yardot szerzett, de Kyle Boller is jól irányított. A túloldalon Brady 38 passzkísérletből mindössze 18 volt sikeres, viszont Laurence Maroney 79 elkapott yardjával sokat segített csapatának.

Az első félidő már előrevetítette, hogy szoros lesz a találkozó, de arra kevesen gondoltak, hogy a New Englandnek szenvednie kell majd a győzelemért. A negyedik negyed elején a Ravens hétpontos előnyhöz jutott, amire percekkel később csak egy mezőnygóllal tudtak felelni a vendégek.

Ahogy közeledett a vége, lehetett tudni, hogy Bradyn áll vagy bukik a Patriots veretlensége. Az New England irányítója kevesebb, mint 3 perc alatt vezetett végig egy 73 yardos akciót, kétszer is sikerült a negyedik kísérlet a bostoniaknak, többször pedig a Ravens mentette meg ellenfelét, két büntetés és egy időkérés is a vendégek segítségére volt.

46 másodperccel a vége előtt Jabar Gaffney elkapása révén előnyhöz jutott a New England, amely a TD után három szabálytalanságnak köszönhetően a Ravens térfelének 35 yardos vonaláról végezhette el a kezdőrúgást.

Az utolsó másodpercben Mark Clayton elkapott ugyan egy 52 yardos átadást, de a célterület helyett a Patriots 3 yardos vonalán került a földre, így a New England nyerte ezt a borzasztóan izgalmas csatát 27-24-re. A Hazafiak történelmük során először állnak 12-0-s mérleggel.