Vágólapra másolva!
A miami vádesküdtszék nyilvánosságra hozta, hogy a négy betörő közül a 17 éves Eric Rivera ölte meg november 25-én Sean Taylort, az észak-amerikai profi ligában (NFL) szereplő Washington Redskins amerikaifutballistáját.

Rivera és három társa, a 18 éves Charles Wardlow, a 19 éves Jason Mitchell és a 20 esztendős Venjah Hunte ki akarta rabolni a 24 éves védő házát, ám Taylor rajtakapta őket, mire egy pisztollyal kétszer rálőttek.

Az egyik golyó átszakította a játékos combjában lévő artériát, melynek következtében sok vért vesztett és egy nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe. A gyanúsítottakat gyilkossággal és fegyveres rablással vádolták meg és kedden már megtartották az első meghallgatást az ügyükben.

A bíró Wardlowt, Mitchellt és Huntet előzetes letartóztatásban tartotta és nem állapított meg óvadékot, egyben folyamatos megfigyelést rendelt el melléjük, mert szerinte fennáll a veszélye, hogy öngyilkosságot kísérelnek meg. A tárgyaláson Rivera nem volt jelen, miután még nem szállították át Fort Meyersből Miamiba, az ő meghallgatása szerdán lesz.

Taylort hétfőn búcsúztatták a Florida Nemzetközi Egyetemen, ahol a profi liga (NFL) vezetői, csapattársai és a Redskins elöljárói mellett több ezer ember gyászolta.