Vágólapra másolva!
Csütörtökön 650 tonna speciális talajt - amelyet Ausztriából harminchat kamion szállított Budapestre - helyeztek el a Papp László Sportarénában, és délután már minden rajtra készen állt a lovassport eddigi legnagyobb hazai rendezvénye, a péntektől vasárnapig zajló OTP Bank Lovas Világkupa előtt.

Amikor csütörtökön délután kilátogattunk a Papp László Sportarénába, lovakkal nem találkoztunk, de néhány hangos nyerítés jelezte, hogy a közeli karámok már nem üresen árválkodnak, a Világkupa négylábú főszereplői is befutottak. Bent a küzdéteren még két traktor parkolt, a talaj azonban már elkészült. Reggel először a gumilapokat fektették le, majd párhuzamosan zajlott a talaj behordása, és néhány óra leforgása alatt 650 tonna speciális talaj került a helyére a 70x30 méteres, jégkorongpalánkokkal elkerített pályára.

"A hatszázötven tonna talajt harminchat kamion hozta Ausztriából, és a minősége kielégíti a legmagasabb igényeket, ezt használják a Világkupákon is. Nem kockáztathattunk, hogy egy rosszabb minőségű talajon esetleg valamelyik ló megsérüljön, mert ez nagyon kellemetlen lenne számunkra" - fogalmazott Vobeczky Zoltán. A szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a Világkupán 16 nemzet reprezentánsai vesznek részt, fogathajtásban napjaink öt legjobb versenyzője, s díjugratásban ugyancsak roppant erős lesz a mezőny.

Forrás: [origo]
Az utolsó simítások a Világkupa előtt

"A hét végén olyan rendezvényre kerül sor a Papp László Sportrénában, amilyen még soha nem volt Magyarországon, és a versenyek mellett igazi show-t is láthat a közönség. Többek között fogathajtásban az ökölvívó Erdei Zsolt, a vízilabdázó Kiss Gergely, a kajakos Kovács Katalin és az öttusázó Vörös Zsuzsanna is megméreti magát. Zsuzsa sajnos kisebb sérüléssel bajlódik, végül ezért indul a művészek és a sportolók fogathajtó versenyében. A fogathajtók és öttusázók lovas és autós ügyességi vetélkedőjében a pentatlonistákat Fábián László, Martinek János, Sárfalvi Péter, Hanzély Ákos, Balogh Gábor és Gyenesei Leila képviseli" - mondta el Vobeczky Zoltán, aki szerint elképzelhető, hogy szombaton és vasárnap telt ház lesz az Arénában. Ahova azonban már pénteken is érdemes lesz kilátogatni.

Csütörtökön este a tervek szerint a lovasok mellett és a lovak is megismerkedhettek a Papp László Arénával, s itt egyelőre éppen azért nem állították fel az akadályokat, hogy a négylábúak megszokják a talajt, a légkört, s nem utolsósorban a dübörgő zenét.