Vágólapra másolva!
Elbert Gábor, sportszakállamtitkár a Nemzet Sportolóival folytatott keddi egyeztetés után Sági Györgyné Rejtő Ildikó, kétszeres olimpiai bajnok tőrvívót jelöli új tagnak a társaságba. A 12 kiválóságból álló "klubban" Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok kalapácsvető szeptember 29-i halálával üresedett meg egy hely.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) közleménye szerint a többfordulós bírálati folyamat lezárásaként a keddi megbeszélésen a neves sportemberek áttekintették a listát, melyet a múlt héten, a sportban működő hat civil szervezettel közösen alakítottak ki.

A listán Sági Györgyné Rejtő Ildikó mellett további hét nagyszerű sportoló, Grosics Gyula (labdarúgó), Kárpáti György (vízilabdázó), Kulcsár Gergely (atléta), Monspart Sarolta (tájfutó/sífutó), Rózsavölgyi István (atléta), Schmitt Pál (vívó) és Török Ferenc (öttusázó) szerepelt. A Nemzet Sportolói végül a többség javaslata alapján, egyetértésben nevezték meg jelöltjüket.

Elbert Gábor sportszakállamtitkár, elfogadta az állásfoglalást és így a sportszakma képviseletében Rejtő Ildikót ajánlja Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszternek. Az ÖTM vezetője pedig ezen javaslat alapján terjeszti be a Nemzet Sportolója cím jelöltjét a kormány elé.

A Sporttörvény értelmében, a Nemzet Sportolója cím havi nettó 500 ezer forintos életjáradékkal jár együtt, s azon 60 évnél idősebb, kimagasló eredményt elért sportolónak adományozható, aki aktív sportpályafutását követően is kimagasló szerepet töltött be a honi sportéletben.