Vágólapra másolva!
Az év utolsó napjára kialakult a rájátszás mezőnye a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL): a 32-ből már csak 12 csapat bízhat a Vince Lombardi-trófea elhódításában.

A favorit, a veretlen szezonjával kimagasló New England Patriots mellett a címvédő Indianapolis Colts, a San Diego Chargers, a tavaly győztes Pittsburgh Steelers, a Jacksonville Jaguars, valamint az utolsó körben éppen a Colts legyőzésével rájátszásba kerülő Tennessee Titans folytathatja szereplését az egyik főcsoportból, az AFC-ből.

A playoff első fordulójában - mint a két legjobb - a Hazafiak és a Csikók pihenhetnek, míg a Steelers a Jaguars, a Chargers pedig a Titans együttesét látja vendégül az év első hétvégéjén.

A másik főcsoportból (NFC) a Dallas Cowboys, a Green Bay Packers, a Seattle Seahawks, a Tampa Bay Buccaneers és a New York Giants már korábban biztosította rájátszásbeli helyét, míg vasárnap az utolsó kiadó pozíciót a Washington Redskins csípte el a Cowboys legyőzésével. A Dallas és a Green Bay "erőnyerő" az első körben, a Rézbőrűek Seattle-be, az Óriások pedig Tampába látogatnak.

A rájátszásban minden párharc egy mérkőzésen dől el, a liga döntőjét, azaz az 52. Super Bowlt február 3-án rendezik az arizonai Glendale-ben.