Vágólapra másolva!
Az amerikai szakírók szinte egyhangú szavazata alapján Tom Bradyt, a hibátlan mérleggel záró New England Patriots irányítóját választották meg a profi amerikaifutball-liga (NFL) múlt vasárnap zárult alapszakaszának legértékesebb játékosává (MVP).

A háromszoros bajnok Brady több csúcsot is megdöntött a 2007-es kiírásban: 50 touchdown-átadásával (hatpontos gól) átírta Peyton Manning korábbi, 49-es rekordját, míg a liga történetében ő - és csapata - az első, akinek sikerült 16 győzelmet szerezni az alapszakaszban.

A kiváló játékos sikeréhez nem férhetett kétség, 50 szakíróból 49 rá szavazott. A maradék egy voksot Brett Favre, a Green Bay Packers veterán irányítója kapta.

A hétvégén megkezdődött a rájátszás, az úgynevezett wild card mékőzéseken a főcsoportok két legjobbja nem vesz részt, a harmadik és negyedik helyen kiemelt gárda pedig odahaza játszik az ötödikként és hatodikként rangsorolt csapatokkal.

Ennek megfelelően az AFC-ben a Pittsburgh a Jacksonville-t látta vendégül, míg az NFC-ben a Seattle a Washingtont fogadta. Mindkét helyszínen fordulatos meccset láthattak a nézők, a Pittsburgh például az utolsó negyedben 18 pontos hátrányból fordított, de 37 másodperccel a vége előtt Josh Scobee 25 yardos mezőnygóljával a Jaguars kicsikarta a győzelmet, és ezzel az első csapat lett, amely kétszer is nyerni tudott a Steelers otthonában egy szezonban.

A másik találkozón a Sean Taylor halála óta kettőzött erővel küzdő Washington kishíján csodát tett, az utolsó negyed elején kevesebb mint három perc alatt két touchdownnal fordítottak a fővárosiak. Sőt, növelhették volna előnyöket, de Shaun Suisham 30 yardról mellérúgta a labdát, és innentől pedig beindult a Seattle.

Előbb D.J. Hackett szerzett egy touchdownt, majd Marcus Trufant és Jordan Babineaux használta ki Todd Collins, a Redskins irányítójának labdaeladását, így a vége végül 35-14 a Seahawksnak.

rájátszás, wild card hétvége:
AFC:
Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars 29-31

NFC:
Seattle Seahawks - Washington Redskins 35-14