Vágólapra másolva!
Szombaton a papírforma, vasárnap a meglepetések jegyében értek véget a profi amerikaifuball-liga (NFL) főcsoport-elődöntői, amelyek legváratlanabb áldozata a címvédő Indianapolis Colts volt.

Az Amerikai főcsoportban (AFC) az alapszakasz második helyén végzett Colts vasárnap a San Diego Chargerst fogadta és annak ellenére szenvedett vereséget, hogy a vendégeknél meccs közben kidőlt a liga legjobb futójának számító LaDainian Tomlinson, illetve az irányító Philip Rivers.

A hazaiak sztárirányítója, Peyton Manning hiába tett meg mindent, több mint 400 yardot passzolt és volt három touchdown-átadása (hatpontos gól) - igaz, kétszer eladta a labdát - a mérkőzés hajrájában rendre hibára késztették a Chargers védői, csapata pedig 28-24-re kikapott.

A San Diego így vasárnap az eddig hibátlan New England Patriotshoz látogat, amely 31-20-ra győzte le szombaton a vendég Jacksonville Jaguarst. A Patriots sikerének ezúttal is az alapszakasz legértékesebb játékosának választott Tom Brady volt a kulcsa. A kiváló irányító szinte képtelen volt hibázni, 28 kísérletéből 26-szor jól passzolt, s ezekből csapata három touchdownt ért.

A Nemzeti főcsoportban (NFC) szombaton a veterán Brett Favre vezette Green Bay Packers nagyon magabiztosan verte hazai pályán a Seattle Seahawkst. Pedig a zuhogó hóesésben rendezett összecsapás nem úgy indult, hogy könnyed 42-20-es Packers-győzelemmel ér véget.

A vendégek ugyanis két hazai labdavesztést remekül használtak ki és kevesebb mint öt perc után már 14-0-ra megléptek. Ezt követően azonban szinte csak egyetlen csapat volt a pályán, Favre három touchdown-átadást jegyzett, míg a mindkét labdavesztésért felelős futó, Ryan Grant később három touchdownt futott.

A hétvége záróösszecsapásán is meglepetés született, az NFC első kiemeltje, a Dallas Cowboys ugyanis 21-17-re kikapott a hatodik helyen rangsorolt New York Giantstől. A Peyton öccse, Eli Manning irányította Giants jól kezdte és jól zárta a meccset, ezzel bejutott a vasárnapi NFC-döntőbe.

Forrás: Getty Images

Eli Manning és a Giants kiejtette a Nemzeti főcsoport első kiemeltjét

Eredmények, elődöntő:
AFC:
New England Patriots - Jacksonville Jaguars 31-20
Indianapolis Colts - San Diego Chargers 24-28

a főcsoport-döntőben (magyar idő szerint):
New England - San Diego, vasárnap 21 ó

NFC:
Dallas Cowboys - New York Giants 17-21
Green Bay Packers - Seattle Seahawks 42-20

a főcsoport-döntőben (magyar idő szerint):
Green Bay - New York, hétfő 0.30