Társoldalunk:

Rögbi Európa-kupa: még tizenhatan versenyben

2008.01.16. 17:27

Szinte példa nélkülien izgalmasnak ígérkezik a Heineken-kupa utolsó csoportköre a hétvégén, hiszen 24 indulóból még csak nyolc számára ért véget az idei szezon, igaz ezek között van a tavalyi döntős Leicester Tigers is. A 6. fordulóban még épp kétszer annyian reménykedhetnek a továbbjutásban, mint ahánynak ez ténylegesen megadatik majd.


Cardiff, Párizs - versenyfutás, Leicester - elhagyva
Heineken-kupa, az 5. forduló eredményei

P1

L.Irish

41-24

Dragons

8277

P1

Perpignan

55-13

Treviso

9500

P2

Ulster

25-24

Bourgoin

8340

P2

Ospreys

32-15

Gloucester

18017

P3

Cardiff

23-12

Harlequins

9716

P3

S.Francais

19-11

Bristol

8783

P4

Viadana

15-18

Glasgow

2270

P4

Saracens

45-16

Biarritz

8656

P5

Wasps

40-7

Llanelli

8173

P5

Clermont

26-19

Munster

14637

P6

Leinster

20-13

Toulouse

16752

P6

Edinburgh

17-12

Leicester

5850

A csoportok, a hazai csapat, az eredmény, majd a vendégcsapat után a nézőszám található a táblázatban.
Az ötödik forduló parádés London Irish-győzelmet hozott az egyes csoportban, a Newport-Gwent Dragons pedig újabb mélységet pillantott meg. A másik meccs sem okozott meglepetést, a Perpignan agyonverte a Trevisót.

A második négyesben a Gloucester elvesztette a veretlenségét (utolsóként a mezőnyben), nem is akárhogy: Swanseaben az Ospreys magabiztosan győzött, mintha nem is az idény legjobb formában lévő csapatát fogadta volna. A másik meccsen az Ulster egyetlen ponttal nyert a Bourgoin ellen, a "kiesési rangadón" megszerezve első győzelmét a szezonban.

A Cardiff Blues jelentős lépést tett afelé, hogy továbbmenjen a hármas csoportból, bár úgy tűnik, ebben a kiírásban a Harlequins nem méltó ellenfél. Annál inkább a Bristol, amely csalódottan jöhetett haza Párizsból, miután a Stade Francais két célt vitt egy ellenében a második félidőben, és még a vesztesbonusztól is megfosztotta az angolokat egy olyan meccsen, ahol Mark Regan az angol, Rodrigo Roncero az argentin, Dimitri Szarzewski pedig a francia válogatott verőlegényeit képviselte. Nem nyomtalanul: Regan szájsebbel, Roncero sárga lappal, Szarzewski pedig egy szembe nyúlás miatti valószínű eltiltással végzett. A Stade hat éve nem kapott ki Európa-kupa mérkőzésen hazai pályán, de az utolsó fordulóban Londonban kell kivívniuk a továbbjutást.

A Vicarage Road a szezon egyik legfélelmetesebb pályája, és a Saracens nem is kegyelmezett a 2006-os döntős Biarritznak: a második félidő elején megfogták a meccset, és végül alaposan elgyepálták a megroggyanó franciákat. A negyedik csoport másik meccsén a Glasgow épp csak megverte az olasz Viadanát, így nem sok reménye lehet a londoni riválissal szemben az utolsó körben.

A címvédő Wasps beállt a sorba, és alaposan kitömte a tökutolsó, nulla pontos Llanelli Scarletst, hogy esélyesen utazhasson a 2006-os bajnok Munster otthonába az utolsó csoportkörben. Az írek 20-6-os félidei hátrányból jöttek fel a vesztesbonuszig a Clermont ellen, így az ötös csoport nyalt maradt a végére.

A Leinster nagyszerű meccset játszott a háromszoros bajnok Toulouse ellen, amely sehogy sem találta a győzelem kulcsát, de egy ponttal gazdagabb lett a hétpontos vereséggel is. Még az írek sikerénél is nagyobb meglepetés az Edinburgh győzelme a tavalyi döntős és kétszeres bajnok Leicester felett, amely második kínos kudarcát jegyezhette fel az új sztáredző, az argentin Marcelo Loffreda bemutatkozása óta. Jellemző a meccsre, hogy az eddig látványos támadójátékukról híres Tigrisek összes pontját Andy Goode rúgta össze büntetőkből, miközben a leírt skótok két célt is vittek.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK