Vágólapra másolva!
Majdnem telt ház, több ezer néző előtt rendezték meg szombaton késő este a jelen legnépszerűbb küzdősportja, a K-1 európai selejtezőjét a budapesti Papp László Sportarénában.

Az amszterdami kontinentális döntőre kvalifikáló torna ezúttal a tavalyitól eltérő rendszerben zajlott, hiszen nem a végső győztes, hanem a hat párharc nyertese jutott a hollandiai fináléba, amelyet rendszeresen több mint 50 ezer ember előtt rendeznek meg az Amsterdam Arenában.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=cB87PPTyZInovq2a


A közönség láthatóan élvezte a kőkemény küzdelmeket, ám a hangulat igazán a legjobb magyar K-1-es, Karacs Attila összecsapására érte el a tetőfokot. A 26 éves, 198 centis "Hun" tavaly a fehérorosz Alekszej Ignasovval találkozott egy bemutató-mérkőzésen, akkor egy jobbhorog után a padlón végezte, most a cseh Petr Vondracek volt a riválisa.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=nK2Ei7GiA95JLvTi


Karacs rendkívül profi módon fárasztotta ellenfelét, többször is a padlóra küldte és a sokadik pontos ütés után a bíró úgy döntött, nincs értelme folytatni a mérkőzést.

Fotó: Hajdú D. András

Karacs Attila háromszor küldte padlóra cseh ellenfelét

Mindenképpen említést érdemel az olimpiai ezüstérmes birkózó és világbajnok szumós, Bárdosi Sándor K-1-es bemutatkozása is: az ütések és rúgások mellett a földharcot is megengedő MMA-szabályrendszerben küzdő versenyző parádésan debütált, hiszen alig egy perc alatt egy fojtással nyert litván riválisa ellen.

Az eseményen több K-1-es világsztár, így Remy Bonjasky, Peter Aerts és Ernesto Hoost is ott volt.