Vágólapra másolva!
A téli díjugrató országos bajnokság döntője után újabb rangos versenynek ad otthont a kaposvári Lovas Akadémia: péntektől vasárnapig a Kaposvári Tavaszi Fesztivál keretein belül itt rendezik meg a Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató és díjlovagló viadalt. A háromnapos, 4,5 millió forint összdíjazású versenyen az érdeklődők tizennégy számot tekinthetnek meg.

A Turi József emlékére kiírt Nagydíj mezőnye az idén is igazán erős lesz, a döntőben pedig már száznegyven centis akadályok várnak az indulókra.

Ebben az évben is megrendezik az autós-lovas kombinált versenyszámot, amelyben az indulók előbb lovukkal, majd egy Ford típusú autóval mennek végig a kijelölt pályán. Nem marad el a jokerugratás sem, ahol az indulók döntik el, megkockáztatják-e az utolsó akadály átugrását.

"Az előzetes nevezések alapján borítékolható a magas színvonal. Az idei tornára száz lovas, százhúsz lóval nevezett, így aztán reggeltől estig, szinte megállás nélkül tart majd a verseny" - fogalmazott a szervezőbizottság társelnöke, dr. Hafner József.

A Nagydíjat tavaly a magyar bajnok Horváth Balázs nyerte meg, idén viszont a téli díjugrató-bajnokság győztese, ifjabb Kövy András a nagy favorit. "Jól sikerült a felkészülésem, és Estella nevű lovam is jó formában van, így bízom benne, hogy hazai környezetben végre győzhetek" - fogalmazott a kaposvári lovas.

Forrás: [origo]

Kaposváron három napon keresztül reggeltől estig, szinte megállás nélkül tart majd a verseny

Az idei Mesterek Tornája újdonsága, hogy ezúttal a lovastusázók is bemutathatják tudásukat. Bemutatójelleggel vasárnap délelőtt rendeznek a military szakág képviselői számára egy erőpróbát. A belépés ezúttal is ingyenes.

A program (kezdés reggel 8 órakor):
Péntek:
1.versenyszám: Kiskör minősítő I.
2. versenyszám: Fiatal lovak versenye
3. versenyszám: Fiatal lovasok versenye, ifjúsági/junior
4. versenyszám: Nagydíj minősítő I.

Szombat:
5. versenyszám: Fiatal lovak versenye
6. versenyszám: Fiatal lovasok versenye, ifjúsági/junior
7. versenyszám: Kiskör minősítő II.
8. versenyszám: Joker ugratás
9. versenyszám: Nagydíj minősítő II.

Vasárnap:
10. versenyszám: Fiatal lovak versenye
11. versenyszám: Fiatal lovasok versenye, ifjúsági/junior
12. versenyszám: Kiskör döntő
13. versenyszám: "Lovagolj és vezess"
14. versenyszám: Mesterek Tornája Nagydíj