Vágólapra másolva!
Október 19-én vasárnap egésznapos rendezvénnyel várják az érdeklődőket az ötödik születésnapját ünneplő Papp László Budapest Sportarénába. Az ARÉNAP-ra kilátogatók találkozhatnak a pekingi olimpia és paralimpia magyar hőseivel, az esti gálán pedig a világhírű erőművész Rippel fivérek hetedik világrekord-kísérletén is izgulhatnak.

Az Aréna mindenkié!" - mottóval rendezik meg október 19-én a Papp László Budapest Sportaréna születésnapi ünnepségét, amelyen felavatják a névadó, a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó mellszobrát. Az ARÉNAP (www.arenap.hu) szerdai sajtótájékoztatóján jelen volt a profi világbajnoki címét tízszer megvédett Erdei Zsot, akinek gyermekkorából is meghatározó élményei vannak a sportág legendájáról:

"Még KSI-s kisgyerek voltam, de már akkor etalonnak tekintettük Laci bácsit. S emlékszem, amikor később a Svábhegyi edzőtáborban odajött hozzám, és megpróbált rávenni, hogy hozzá hasonlóan én is fordított alapállásban bunyózzak. Ő is jobb kezes volt, én is az vagyok, de én nem tudtam fordított alapállásban bokszolni..." - vallotta be Erdei, aki október 19-én vezetőbíróként vagy ringsegédként jut majd szóhoz a gálán, amelyen a hazai ökölvívó, cselgáncs, birkózó és karate szövetség is sportági bemutatókat tart majd.

Az ARÉNAP programját természetesen főképpen a sport iránt érdeklődők, a családok számára alakítják ki. A rendezők hite szerint az ismert sportolóinkkal való találkozás, az egész napos sportolási, illetve játéklehetőségek kellemes vasárnapi szórakozást biztosítanak majd valamennyi korosztály részére. Az általános és középiskolák benevezhetik a csapataikat a vetélkedőkre, így erősíthetik az iskolájuk közösségét. A fiatalok számára remek lehetőség nyílik arra, hogy megismerkedjenek különféle sportágakkal, megismerjék azok "mestereit", és talán elinduljanak egy akár az olimpiáig vezető úton.

Ezen a napon rendezik meg az első magyar elektronikus sportnapot is, összesen 24 számítógép és 10 konzolfal áll a közel 200 játékos rendelkezésre. Mivel az első ilyen rendezvényről lesz szó, a szervezők az ország legjobb csapatait meghívásos alapon delegáltatják.

A nap egyig csúcspontja minden bizonnyal az "Utazás a küzdelemben... - Zanzásított sporttörténelem" program lesz. A nézők az ókortól napjainkig látványos, show elemekkel tűzdelt sporttörténelmi utazásban vehetnek részt, s csak egy konkrét példa: az ókor megidézése gladiátorjátékokkal kezdődik. Ide kapcsolódva meghívást kapnak azok a küzdősportokban kiemelkedő sportolók, akik az olimpiákról érmekkel tértek haza, és a kivetítőn újra felvillanak az egykor dicsőséget hozott percek. A blokk keretében külön köszöntik majd a pekingi olimpián és paralimpián részt vett magyar sportolókat.

Az esti gálán fellép a Bon-Bon, a Cool Garden és Gáspár Laci, 19 órától - a hetes szám jegyében - pedig hét Shaolin szerzetes közreműködésével a világhírű erőművész Rippel fivérek, Ferenc és Viktor hetedik világcsúcskísérletüknek veselkednek neki. A produkció részletei titkosak, de Rippel Ferenc annyit elárult, hogy a Papp László Budapest Sportaréna légterében, nagyon magasan mutatják be a kunsztot, és semmiféle biztosítóberendezést nem alkalmaznak.

Az Arénában helyet kapnak "egészség szigetek" is, az érdeklődők különböző szűrővizsgálatokon, tanácsadásokon vehetnek részt. Az egész napos rendezvényre a belépőjegy a felnőttek számára 950, a gyerekeknek 450 forintba kerül.