Vágólapra másolva!
Újabb, igazi kuriózumnak számító programmal bővült a Papp László Budapest Sportaréna ötödik születésnapja alkalmából vasárnap rendezendő ARÉNAP: az egész napos esemény egyik fénypontja két klasszis profi ökölvívónk, Erdei Zsolt és Balzsay Károly egymás elleni mérkőzése lesz!

Jó ideje folyik a huzavona, hogy Erdei Zsolt és Balzsay Károly mikor küzdhet legközelebb, s jelen állás szerint mindketten január 10-én, egy németországi gálán lépnek ringbe vb-címmeccsen. Addig is azonban vasárnap egymás ellen meccselnek, úgy döntöttek, hogy mindkettőjük példaképe, Papp László iránti tiszteletük kifejezéseképpen vasárnap barátságos mérkőzést vívnak a Papp László Budapest Sportarénában.

"Sosem felejtem el, amikor kicsi gyerekként edzésen voltam, és Papp László belépett a terembe; még a levegő is megállt. Ő igazi világklasszis, a legnagyobb volt. Éppen ezért nem volt kérdéses számomra, hogy a tiszteletére is rendezendő ARÉNAP-on ringbe lépjek. Kicsit nehezíti a dolgom, hogy jó barátommal kell megküzdenem, de így talán még érdekesebb lesz a mérkőzés" - fogalmazott Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka.

"Élesben még sosem bokszoltam Madárral, de többször edzettünk együtt, és számos világversenyre is készültünk közösen. Érdekes lesz a barátom ellen ringbe lépni, ezért valószínűleg az első néhány ütés nem lesz olyan kemény, de aztán belendülünk. Kicsit össze kell kapnom magam, mert júliusban volt az utolsó meccsem, azóta nem nagyon kesztyűztem, viszont ha jól tudom, Madár az utóbbi időkben komolyan elkezdett edzeni, már a következő profi meccsére készülve" - nyilatkozta Balzsay Károly, a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka.

A vasárnap megrendezendő ARÉNAP Sportünnepen az egész napos programok keretében a legfiatalabbak a gyermek-játszóházban tombolhatnak, míg a nagyobbak az Aréna játékterén felállított sporteszközökön tehetik próbára ügyességüket. Az érdeklődők nézőként és játékosként is találkozhatnak az est házigazdájával, Kovács "Koko" Istvánnal, valamint Kovács Katalinnal, Janics Natasával, Vajda Attilával, a paralimpiai bajnok Sors Tamással, és még több klasszisunkkal.

Az Erdei-Balzsay bokszmeccs mellett a rendezvény másik fénypontja a világhírű erőművész Rippel testvérek különlegesen veszélyes, hetedik világrekord-kísérlete lesz.