Vágólapra másolva!
Igazán "sportos" lesz a november 6. és 9. közötti Hó-show és a Spa & Wellness kiállítás a megújult Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol az érdeklődők többek között találkozhatnak az olimpiai bajnok alpesi síző osztrák Fritz Strobllal, s itt rendezik meg Európa legnagyobb díjazású és legszínvonalasabb testépítő versenyét, az IFBB Euro Elite elnevezésű viadalt.

A 18. Hó-show díszvendége Fritz Strobl lesz, aki a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpián megnyerte a lesiklást, a világbajnokságokról pedig egy arany- és egy ezüstérmet őriz. Az osztrák versenyző kilenc Világkupa-versenyen diadalmaskodott, és a 2006/2007-es szezon után vonult vissza 35 évesen. A Hó-show-ra kilátogatók november 7-én a Síakadémia standján találkozhatnak vele.

Az érdeklődők kipróbálhatják a tavaly már jól bevált slide- és tubingpályát, azaz a műanyag sí- és snowboard lesiklópályát, s lehetőség nyílik tubingolásra, vagyis hóraftingolásra is. A mesterséges lejtőn kétóránként slide bemutatókat tartanak a legjelesebb hazai riderek részvételével. November 8-án pedig megrendezik a 3. Indoor Slide Jam bajnokságot.

A Spa & Wellness kiállítás egyértelmű célja az egészségturizmus és az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatók összekötése, és egy területen való bemutatása. A kiállításra érkezők igénybe vehetik a fitnesz-, wellness- és szépségszalonok ingyenes szolgáltatásait is. Az Activlab Egészség Szigeten lesz életmód-, diatetikus és orthopéd tanácsadás, egészségügyi szűrés, masszázs, az érdeklődők számíthatnak személyi edzők segítségére. A vállalkozó kedvűek november 8-án a legnépszerűbb hazai és külföldi aerobic és fitness prezenterekkel edzhetnek együtt a Fitbalance Napon, többek között kipróbálhatják a gerinc jógát és a dance aerobikot is.

November 9-én pedig Európa legszínvonalasabb testépítő versenysorozata, az IFBB Euro Elite Tour keretében először rendeznek Magyarországon viadalt. A tízezer euró összdíjazású versenyen a hazai élmezőny a kontinens legjobbjaival, világ- és Európa-bajnokokkal mérheti össze erejét. Magyar részről a legjobb eséllyel az abszolút Európa-bajnoki címmel rendelkező Lantos János indul. Előző nap, 8-án fitnesz ritmus versenyre kerül sor, s a legnépszerűbb hazai kategória, a fitnesz modell reprezentánsai is porondra lépnek.

Testépítőink és fitnesz versenyzőink sűrű program előtt állnak, hiszen november 16-án Budapesten rendezik meg a Fitparádét, még ebben a hónapban Kalinyingrádban a klasszikus testépítő világbajnokságot és ugyanitt a bodyfitnesz Világkupát, ezt követően pedig Plzenben a junior és masters testépítő világbajnokságot. A korábbi fitneszmodell világbajnok Vargha Viola - aki páros testépítésben Vajda Zoltánnal legutóbb ezüstérmes volt a felnőtt Eb-n - mindkét világversenyre készül.

"A juniorok között ez lesz az utolsó versenyem, mert már huszonegy éves vagyok, s természetesen szeretnék szépen búcsúzni. Bodyfitneszben pedig még nem indultam Világkupán, ezt ezért várom nagy izgalommal" - fogalmazott a rendezvények közös sajtótájékoztatójára is edzés, konkrétan lépcsőzés után érkező Vargha Viola, aki az utazás miatt ugyancsak izgulhat kicsit; mert Kalinyingrádba mikrobusszal eljutni szintén komoly kihívásnak ígérkezik.