Vágólapra másolva!
A pekingi olimpián csak három aranyérmet nyert Magyarország, a labdarúgó Európa-bajnokságot pedig szokás szerint idén is nélkülünk rendezték, mégis különleges és sikeres volt a 2008-as év a magyar sport számára. Csapatban jók voltunk: a pólósok harmadik olimpiai aranyérmüket nyerték, a hokisok feljutottak az A csoportba, a nőikosárlabda-válogatott kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt, a fociválogatott pedig három győzelemmel zárta az esztendőt. Rajtuk kívül egy kosár- és egy fociedzőre, trükkös freestyle-osra, focivébé-gólkirálynőre és pekingi éremszerzőinkre is büszkék lehetünk. Nézzék meg, hogy szerintünk kik és hogyan tették csodássá a 2008-as magyar sportévet!

Tizedik csoda: Torghelle tétmeccsen is tud gólokat lőni

A magyar fociválogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman nagy meglepetést keltett, amikor - a csatárkérdést megoldandó - két év után behívta Torghelle Sándort.

A Bundesliga 2-ben szereplő támadó sokak meglepetésére elkezdte zsinórban rúgni a gólokat: előbb Albánia, majd Málta ellen talált be vb-selejtezőn, így bebizonyította, hogy nem csak barátságos meccseken (Németország, Argentína és Brazília ellen volt eredményes még a "pihentetése" előtt) tud gólt lőni, hanem tétmérkőzéseken is képes megfelelni az elvárásoknak.

Forrás: AFP

A név kötelez - a "Tor" németül annyit jelent, gól

Hogy a kétmeccses jó forma nem véletlen, azt az évzáró mérkőzésen, Észak-Írország ellen bebizonyította, hiszen Belfastban is betalált - igaz, ezért a győzelemért nem jártak pontok. Ha így folytatja tavasszal is, és mondjuk kijut a magyar válogatott a vébére, akkor nem Vajda Attila, hanem Torghelle Sándor lesz a 2009-es év legjobb férfisportolója. Ez lenne az igazi csoda!