Vágólapra másolva!
Az év során a sportvilág szereplői rengeteg nyilatkozatot adtak, s akadtak közük olyanok, amelyekből rengeteg érdekes információ is kiderült, de természetesen voltak, amelyeket nem érdemes komolyan venni, vagy nem éppen úgy sikerültek, ahogyan azt a megkérdezett szerette volna. Cikkünk első két oldalán a focis aranyköpéseké a főszerep, majd a pekingi olimpia és négy egyéni sportág (tenisz, kerékpár, atlétika, ökölvívás) érdekes nyilatkozataiból szemezgettünk.

"Ha most járnak először a The Valleyben, jobb, ha figyelmeztetem önöket: nem szokott minden mérkőzés ilyen lenni" - a Charlton Athletic hangosbemondója a szünetben a Blackpool ellen, miután 45 perc alatt négy gól is született.

"Hölgyeim és uram, a QPR gólt szerzett a 76. percben. Én nem láttam, hogy ki volt eredményes, de a BBC honlapja szerint Ephraim" - a cardiffi hangosbemondó őszinte megnyilatkozása.

"A foci olyan, mintha egy gorillával harcolnál. Nem akkor fejezed be, amikor te elfáradtál, hanem amikor a gorilla nem bírja tovább" - a Coventry City edzőjének, Chris Colemannak elmés hasonlata.

"Szó sincsen arról, hogy a szezonbeli szereplés felülmúlná legmerészebb álmaimat. Azokban ugyanis általában Elle McPherson is szerepel" - a Hull City elnöke, Paul Duffen számára nem csak a futball létezik a világon.

"Remek, mondják neki azt, hogy ő Pelé, és küldjék vissza a pályára" - a skót Airdrie mesterének, Kenny Blacknak a reakciója, amikor csatára, Stephen Maguire a meccs közben agyrázkódást szenvedett, és nem emlékezett arra, hogy ki is ő.

"Azt hiszem, egyetlen csapat sem örül, ha az ellenfélnél olyan focisták szerepelnek, mint Berbatov, Rooney, Tévez és Cristiano Ronaldo. Ráadásul nekünk most Rob Stylest is fel kellett írnunk erre a listára" - a Bolton Wanderers edzője, Gery Megson elégedetlen volt a játékvezető teljesítményével az Old Traffordon.

"A Barcelona tulajdonképpen ugyanazt teszi az edzéseken, mint mi, kezdve a bemelegítéstől a szabadrúgások gyakorlásán keresztül a passzjátékig. Az egyetlen különbség, hogy a Barcelona focistái le tudják venni a labdát" - a Bradford City mestere, Stuart McCall nem lát nagy különbséget csapata és a katalánok között.

"A meccs beharangozója szerint összemérhetem az erőmet Sir Alex Fergusonnal, de ez olyan, mintha egy vízipisztollyal mennék egy gépfegyver ellen" - a Birmingham City trénere, Alex McLeish nem sok esélyt adott csapatának a Manchester Uniteddel szemben.

"Amikor megérkeztem Valenciába, Joaquín 30 millió eurót ért - most összesen harmincat" - nem csoda, hogy Ronald Koemant nem szerették a játékosok Valenciában.

"Tele van a hócipőm azzal, hogy jól játszunk és kikapunk. Nem azért megyünk ki a pályára, hogy jól játszunk, hanem hogy nyerjünk. A barátságos mérkőzésen kritizáltak minket, pedig akkor rendre győztünk, most meg kikapunk és dicsérnek. Megmagyarázná ezt valaki?" - a svájciak balhátvédje, Ludovic Magnin értetlenül állt a közvélemény előtt az Eb után.

"Csodák 30 évente történnek. Ha gyakrabban születnének, akkor nem csodának neveznénk őket" - a görögök szövetségi kapitánya, Otto Rehhagel magyarázata csapata korai Eb-búcsújára.

"Azt mondta, hogy játsszak úgy, mint két évvel ezelőtt a világbajnokságon. Mit lehet erre tenni? Az ember mégsem mondhat ellent a kancellárnak, engedelmeskednie kell!" - Bastian Schweinsteiger a portugálok elleni negyeddöntőn betartotta Angela Merkel utasítását.

"John Terry számára dicsőség lenne a pályán meghalni. Ahhoz, hogy megálljon, meg kellene őt ölni - de lehet, hogy még akkor is előremenne a szögleteknél" - Luiz Felipe Scolari véleménye a Chelsea csapatkapitányáról.

"Jól seggbe rúgtak minket, és most nyalogathatjuk a sebeinket" - a Wigan Athletic mestere, Steve Bruce az Arsenal elleni vereség után. Vizuális alkatúak előnyben.

www.infosport-focivilag.hu