Társoldalunk:

Anyagilag támogatja a MOB a műtéten átesett Barta Nórát

2009.02.25. 18:37

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) félmillió forint támogatást biztosít a szerdán porckorongműtéten átesett Barta Nóra, Európa-bajnoki ezüstérmes műugró olimpikon gyógykezelési költségeire. A MOB honlapja szerint az összeget már átutalták a Magyar Műugró Szövetség folyószámlájára.

Schmitt Pál elnök mielőbbi felgyógyulást kívánt Barta Nórának, s egyben azt a reményét fejezte ki, hogy mielőbb visszatér a versenyekre. Egyben arról is tájékoztatta a bajnoknőt, hogy az egyik biztosítótól kapott 100 000 forint értékű egészségügyi számláját is felajánlja.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ ügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a sportoló túlesett a beavatkozáson, és már az ébredőben van.

A gerincével régóta bajlódó versenyző már korábban is megoperáltatta volna magát, csakhogy várólistásként - bár ebben az esetben az egészségbiztosító állta volna a műtét költségeit - talán évekbe is tellett volna, mire sorra kerül.

Az ügyét meggyorsította, hogy a család egyik barátja magára vállalta a mintegy 1,8 millió forintos beavatkozás árát, csakhogy ehhez további kiadásként járul az ebben az esetben adóként befizetendő 720 ezer forintos plusz.

Barta a múlt héten azt mondta, hogy a műtét után folytatni akarja pályafutását, s bár az áprilisi Eb kényszerűen kimarad az életéből, ott kíván lenni a júliusi, római világbajnokságon, és a 2012-es, londoni olimpián is rajthoz szeretne állni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK