Vágólapra másolva!
Egy kissé lámpalázas szakágvezető bemutatása, két hazai verseny felkonferálása, a tulajdonképpen már ismert, de jó hírek megerősítése - miszerint két hazai testépítő megszerezte a kvótát a nem olimpiai sportágak világjátékán való indulásra - mellett a csúcspont, amikor igazán kattogtak a fényképezőgépek, két fitneszmodell bemutatója volt a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.

A jó hírt, hogy júliusban két magyar testépítő, Vajda Zoltán és Vargha Viola is indulhat a nem olimpiai sportágak világjátékán, Tajvanon, már egy ideje tudjuk, de Huber István, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség elnöke még ízlelgette kicsit: "Az IFFB 179 tagországból mindössze 56 versenyző lehet jelen a világjátékokon, azaz minden harmadik nemzet indíthat egy főt. Így óriási siker, hogy mi két versenyzővel is képviseltethetjük magunkat ezen a nagyszabású eseményen" - fogalmazott az elnök.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy immár szövetségi kapitány is dolgozik a válogatottak mellett, testépítésben Berkes László, fitneszben Messe Zsuzsanna. A szakmai munkát fitneszben továbbra Osiyemi Zita koordinálja, testépítésben pedig a most bemutatkozó Rácz Henrietta, aki kissé lámpalázasan belegabalyodott a versenynaptár ismertetésébe, de végül szerencsére helyére kerültek a dolgok.

A szövetség két fontos hazai verseny előtt áll: a fővárosban május 10-én kuriózumként az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik meg a Kellogg's-Bahlsen IFBB nemzetközi fitnesz kupát, május 16-án pedig a Budapest Millenáris Parkban bonyolítják le az IFBB testépítő Grand Prix-t. Mivel a fitnesz az elmúlt időszakban a kívántnál jóval közelebb került a tornához, némileg változott a szabályrendszer, s az utánpótlás korosztálynak még inkább teret nyitva 52 kategóriában hirdették meg a versenyt.

A fitneszmodellek versenyre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és a sajtótájékoztatónak kétségkívül az ebben a műfajban szereplő Péter Lívia és Zsuppán Fanni bemutatója volt. A budapesti megméretés előtt mindketten részt vesznek Bécsben az Ausztria-kupán is. A 25 éves, egykor ígéretes atlétaként, sprinterként indult Lívia nem kertelt, amikor kimondta, hogy ő bizony, itthonról már jó néhány aranyérem és bajnoki cím birtokában, mindkét versenyen győzelemre tör.

A négy évvel fiatalabb, "civilben" a Heller Farkas Főiskola turizmus szakán tanuló Fanni balettes múlttal rendelkezik, de ő bevallottan még csak ismerkedik a fitnesszel, és egyelőre felméri a terepet. Így felvetésünkre, hogy barátnője mögött kiegyezne-e a második hellyel, nagyot mosolygott, a felettébb határozott Lívia szerint viszont számára az se lesz gond, ha megosztva nyerik el az első díjat. Ebben maradtunk, s még abban, hogy falatnyi bikinijükben a sajtótájékoztató végére sem fáztak meg.