Vágólapra másolva!
Nagy Tímea lesz a kihívója Mesterházy Attilának, a Sportegyesületek Országos Szövetsége pénteki tisztújító közgyűlésén. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző az MTI-nek elmondta, bár nincs sportvezetői múltja, ily módon is szeretne tenni valamit a magyar sportért, igyekezve minél több klubot megmenteni a gazdasági válságtól.

"A legfontosabb, hogy az egyesületek érdekeit képviseljem minden lehetséges fórumon - mondta a vb-aranyérmes Nagy Tímea. "A sportolói múltam tapasztalatait és az évek során kialakult kapcsolatrendszeremet felhasználva szeretnék dolgozni annak érdekében, hogy minél több egyesületet mentsünk meg a gazdasági válság hatásaitól. Ha ez sikerül, akkor egyúttal a sportolókért is teszünk valamit."

A vívó hozzátette, több egyesület is megkereste, mit szólna a jelöléshez. "Eleinte egy kicsit óvatos voltam, körüljártam a történetet, régi SOSZ-osokkal vettem fel a kapcsolatot, már csak azért is, mert komoly döntés, nagy kihívás egy ilyen feladatot elvállalni. A bizonytalanságom abból adódott, hogy nincs sportvezetői múltam. Ugyanakkor úgy gondoltam, ha tenni akarok valamit a magyar sportért, ez egy kitűnő lehetőség, amit meg kell ragadni".

Nagy Tímea arról is beszámolt, hogy már javában folyik a kampánymunka, kiküldte bemutatkozó levelét az egyesületekhez, többnek a vezetőjével beszélt is, hogy ismertesse velük, mit és hogyan szeretne megvalósítani. Ami a sportolói jövőjét illeti, még mindig nem dőlt el, hogy folytatja-e a versenyszerű vívást vagy sem: "A két tevékenység nem zárja ki egymást, talán az egyik érv, ami mellettem szól, éppen az, hogy jelenleg is egyesület aktív sportolója vagyok. Aztán lehet, hogy egy reggel, világosan látom majd, hogy vége a vívásnak. Ez azonban még nem jött el."

Mesterházy, a korábbi Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára, az MSZP frakcióvezetője, 2005 óta irányítja a SOSZ-t.