Vágólapra másolva!
Asztalos István hatalmas sikert ért el Torinóban, a magyar ejtőernyős megnyerte a célbaugró számot a Légi Világjátékokon.

Asztalos pár héttel ezelőtt értesült arról, hogy egy szabadkártyának köszönhetően elindulhat a július 16-án kezdődő tajvani Világjátékokon, amelyen az olimpián kívüli sportágak képviselői vesznek részt, így alkalma nyílik a címvédésre.

Duisburg aranyérmesének a torinói győzelem hatalmas fegyvertény, hiszen a világ legjobb 19 ejtőernyős célbaugrója indult Olaszországban. "Nehezen indult be a verseny, eleinte a 3-4. helyen álltam egy-egy centis rontásaim voltak. A 7., 8. és 9. ugrásom azonban hibátlanra sikerült, így az élre kerültem. Az utolsó ugrásnál két centit rontottam, akkor úgy éreztem, hogy nem lesz meg.

A Rai Uno riportere rögtön elkapott, elkezdett kérdezgetni, én meg csak annyit kértem tőle: ugyan árulja már el, hogy hányadik lettem? Tőle tudtam meg, hogy sikerült nyernem." - nyilatkozta boldogan Asztalos, aki riválisaival már a tajvani Világjátékokat is taglalta: "Mindenki nagyon várja már a júliusi világversenyt, természetesen a mostani mezőnyből többen is ott lesznek, de a torinói játékokon sokáig vezető kínai riválisom nem jön Kaohsiungba".