Vágólapra másolva!
Bordélyháza jövedelméből kívánja fedezni olimpiai felkészülésének költségeit egy új-zélandi tékvandós.

A 23 éves Logan Campbell, aki Pekingben a későbbi bronzérmes tajvani Szung Ju-csitől kapott ki, egy 14 szobás "férfi klubot" nyitott, mert többé nem akar a szülei nyakán élni - számolt be a BBC News online oldala.

Új-Zélandon hat év óta legális a prostitúció, a bordélyházak működését kevés feltételhez kötik. Az ország olimpiai bizottsága úgy véli, hogy Campbell üzleti vállalkozása ellene szólhat a 2012-es londoni olimpiai csapat összeállításakor, mert - mint John Schofield, az új-zélandi csapat pénzügyi igazgatója kifejtette - nem csak a teljesítményt veszik figyelembe, hanem azt is, hogy az adott sportoló példaképül állítható-e az ország ifjúsága elé.

A tékvandós azért kényszerült pótlólagos források után nézni, mert ráébredt, hogy milyen nehéz anyagi fedezetet találni olimpiai felkészüléséhez. Elmondta, hogy a Pekingbe való kijutása 150 ezer új-zélandi dollárba (mintegy 18,5 millió forint) került, amit nagyrészt a szülei teremtettek elő.

A sportoló most néhány évig teljes munkaidőben kíván új vállalkozásával foglalkozni, hogy aztán 2011-ben az ebből származó bevételből - ismét edzésbe állva - elkezdhesse a londoni nyári játékokra való felkészülést.

Elismerte, hogy új foglalkozásának hírneve nem a legjobb. "Anyám eleinte nem értett egyet a tervemmel, de amikor találkozott a lányokkal - páran felkeresték az otthonában -, rájött hogy normális nők, akik el akarják tartani a családjukat" - nyilatkozta az új-zélandi sportoló.