Vágólapra másolva!
Gerebics Roland 190 korongos teljesítménnyel, szétlövés után bronzérmet szerzett dupla trapban az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokságon. Sike József a negyedik helyen végzett a futócéllövők 50 méteres 30 plusz 30 lövéses versenyében.

Sike a második helyről kezdte szerda reggel a viadal második felét, s ugyan a 30 gyors lövés során sem teljesített rosszul, 589 körös összteljesítményével végül egy körrel lemaradt a dobogóról. Ugyanebben a számban Tasi Tamás 584 körrel a tizedik lett.

A női puskások számára az olimpiai programban nem szereplő 60 lövéses fekvő testhelyzetű számot rendezték meg. Itt Joó Éva némileg elmaradt a várakozásoktól, s 589 körrel zárt, ami csak a 19. helyre volt elég. Dalmati Nóra (575 kör) az 54. pozícióban végzett.

A junioroknál megszületett az első magyar érem, miután a fiú futócél csapat a harmadik lett a 30+30 lövéses számban. Egyéniben itt Borsos Bence a negyedik helyet szerezte meg. A lányoknál a puskások 3x20 lövéses versenye zajlott, s Karmacsi Ildikó döntőt lőhetett, végül pedig a hatodik lett.

A férfi dupla traposoknál Gerebics (144 korong) remekül versenyezve, magabiztosan jutott fináléba. Gerebics a hatos fináléban 46 korongot talált el az ötvenből. A döntő végén a második helyen hármas holtverseny alakult ki, így következhetett a szétlövés, melyben Gerebics másodikként "esett ki", ami harmadik helyet jelentett a számára.

"Tekintve, milyen nehéz anyagi körülmények között kellett készülnöm, mennyi nehézséggel kell megbirkóznom mostanság, a tízszeresét éri számomra ez az érem, mint egyébként" - mondta az MTI-nek Gerebics. "A versenyt kicsit nehezen kezdtem, az első 50 korongból négyet is rontottam, a folytatásban azonban nagyon jól ment. A finálé iszonyatosan nehéz volt, nagy volt a nyomás.

Az elején hármat is hibáztam, aztán váltottam, s az utolsó előtti korong kivételével jól céloztam. A szétlövés pedig így sikerült. Nagyon örülök, de a formámat a későbbi világbajnokságra szeretném kiélezni."

A viadalt 192 koronggal az olasz Francesco Daniello nyerte a svéd Hakan Dahlby előtt. A másik két magyar közül Bognár Richárd 138 koronggal a tizedik, Palkovics András pedig 119-cel a 20. helyen zárt, a Gerebiccsel kiegészült csapat pedig negyedik lett.