Vágólapra másolva!

Magyarok voltak a koreai íjászfesztivál sztárjai

A legnépszerűbb csapat díját kapta a magyar íjászcsapat a Hagyományos Íjászok Világfesztiválján, amelynek idén már harmadszor adott otthont a Koreai Köztársaság.

A csütörtökön befejeződött rendezvényen közel 30 ország képviseltette magát a világ minden tájáról. A fesztivál a tavaly a Nemzetek Nagydíjával kitüntetett magyar csapat bemutatójával nyílt meg, és a magyar versenyzők idén is előkelő helyezéseket értek el a versenyben - tájékoztatott Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.

A férfi és női egyéni versenyben japán győzelem született. A tavalyi aranyérmes, a hajdúnánási Mónus József az ötödik helyet szerezte meg. Az országonként a három legjobb versenyző eredményét figyelembe vevő nem hivatalos csapatversenyben a Japánok mögött Magyarországé lett a második hely. A viadal legeredményesebb magyarjai: Melter László, Mónus József és Szórádi Ernő.

Posta Donát idén is elvitte a pálmát a legfiatalabbak korcsoportjában. Az ifik között Melter Lívia és Mónus László szerepelt a legszebben. A 14 év alattiak között indult Posta Csongor eredménye a felnőtt mezőny 12. helyét jelentette.

A versenyeken kívül a csapatok íjászbemutatókat tartottak, és az íjkészítés módjait vetették össze egymással. A magyarok az újdonságnak számító Grózer-féle bio-kompozit íjjal keltettek érdeklődést. Az íjásztalálkozón megállapodás született a koreai, a magyar és a mongol szervezet között a bajnokok évenkénti kölcsönös meghívásáról.