Vágólapra másolva!

Dancsecs: Talán egyszer olimpiai bajnoki címre is lesz esélyem

A magyar válogatott kilenc éremmel zárta az októberi, villachi kick-box-világbajnokságot, a nők 65 kilós súlycsoportjában Dancsecs Bojána lett aranyérmes. A sportoló az elmúlt hétvégén toronymagasan verte a mezőnyt a semi-contact ob-n is, s amennyiben az Olaszországban november végén megrendezendő vébén is nyer, a sportág első olyan felnőtt női versenyzője lehet, aki 19 évesen mindkét szabályrendszerben világbajnoki aranyérmesnek mondhatja magát.

Zsúfolásig megtelt csarnok és izgalmas mérkőzések sora jellemezte a hétvégi kick-box semi-contact országos bajnokságának döntőjét. Egyetlen versenyzőn azonban nem látszott az izgalom és kétség szemernyi jele sem, az újdonsült vb-aranyérmes Dancsecs Bojánán, a MOL tehetségtámogató pályázat egyik idei győztesén.

A Castrum Sec-Dinamica SE válogatott versenyzője most is magabiztosan állt a tatamira, és mind az elődöntőben, mind pedig a döntőben toronymagasan verte ellenfeleit, újabb országos bajnoki címet zsebelve be ezzel a 65 kg-osok mezőnyében.

- Egyáltalán nem látszott rajtad, hogy izgulnál a mérkőzések miatt, sőt, még bemelegíteni sem láttalak igazán, mégis könnyedén győztél. Mindig ilyen hidegvérrel állsz ki?
- Igazából ez egy folyamat eredménye. Régebben, már két héttel a verseny előtt nem tudtam aludni a gyomorgörcsöktől, de ez aztán folyamatosan megszűnt. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem koncentrálok a mérkőzésre. A bemelegítésre az edzőm, Andorka Imre mindig mondja, hogy kevés, de rám bízza, ahogy én érzem. Amíg az eredmények jönnek, szerintem nincs baj.

Forrás: [origo]

- Ha már az eredményeknél tartunk, két héttel ezelőtt felnőtt világbajnok lettél light-contactban. Számítottál erre a kiutazáskor?
- Őszintén megvallom, nem. A profi full-contact világbajnokkal, Nicole Trimmellel kerültem össze a döntőben, de szerencsére rá tudtam erőltetni a stílusomat, és az utolsó másodpercekben megfordítottam az eredményt. Nem nagyon tudtam felkészülni, és részt venni az edzőtáborban, így mondhatni meglepetés volt a győzelem. Nagyon boldog vagyok, és remélem a lignanói vb-n is sikerül jól teljesítenem, hiszen az 1-3. helyezett automatikusan részt vehet a küzdősportok pekingi olimpiáján. 2008-ban felnőtt Európa-bajnok lettem, idén felnőtt világbajnok, és remélem innentől egyre több érem lesz mindegyikből. Talán egyszer egy olimpiai bajnoki címre is lesz esélyem.

Dancsecs felnőtt K1-világbajnok letthttp://csapatunk.origo.hu/20091105/dancsecs-felnott-k1-vilagbajnok-lett