Vágólapra másolva!
Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget címmel jelent meg az a képes album, amely az olimpián kívüli sportágak nyári seregszemléjén történtekre emlékszik vissza.

A Kaszala Claudia, Bányász Árpád és Molnár Mátyás írásait, valamint Vörös Nándor fotóit tartalmazó könyv rengeteg képpel, színes sztorikkal, kulisszatitkokkal mutatja be az olimpia utáni legnagyobb sportesemény izgalmas versenyeit, például a karatés S. Kovács Ádám aranyérmét vagy a sárkányhajóban induló, kétszeres ötkarikás bronzérmes Kozmann György küzdelmét is. A könyv nemcsak a magyar sikerek rejtelmeibe avatja be az olvasót, hanem képet ad Tajvanról is, exkluzív, egyedi fotókkal, a kinti életet, a sportágakat és a magyar sportolókat is bemutató elbeszélésekkel.

2009 egyik legkiemelkedőbb seregszemléjét Tajvanon, Kaohsiungban rendezték. Az olimpia programján nem szereplő sportágak világversenyén, az a Világjátékokon 74 magyar sportoló vett részt 12 sportágban (aerobik, ejtőernyőzés, fallabda, íjászat, karate, ritmikus gimnasztika, sárkányhajó, strandkézilabda, szumó, testépítés, uszonyos úszás, versenytánc).

Kaszala Claudia elmondta: az album készítésekor arra törekedtek, hogy azok számára is élvezhető olvasmány legyen, akik csak most ismerkednek a Világjátékokkal, a sportágakkal. Bányász Árpád számára a versenytánc eseményei jelentették a legnagyobb élményt, hiszen 16 ezer néző előtt figyelhette a parkett széléről a történéseket. A tajvani drukkerek fanatizmusáról, elkötelezettségéről is ír a könyvben. Molnár Mátyás kiemelte: a magyar újságíró-társadalom pozitív hozzáállása is kellett ahhoz, hogy az olimpián kívüli sportágak sikerei teret kapjanak, és abban bízik, hogy ez az album tovább erősíti a keményen dolgozó sportolók megbecsültségét Magyarországon.

A Világjátékok 2009 - A magyar sikersziget már kapható a Líra három könyvesboltjában. December 11-én 17 órától Szegeden Kanyó Dénes Világjátékok-bronzérmes uszonyos úszó és Csabai Edvin sárkányhajó-ezüstérmes, december 15-én 17 órától Budapesten S. Kovács Ádám aranyérmes karatés, Kozmann György sárkányhajós és Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke dedikál, míg december 18-án 17 órától Debrecenben uszonyos úszóink és női aerobik csapatunk várja az album és a Világjátékok iránt érdeklődőket.

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat