Vágólapra másolva!
A Japán Olimpiai Bizottság (JOC) elutasította, hogy Hirosima és Nagaszaki közösen pályázzon a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezési jogának elnyerésére.

A két város polgármestere arról számolt be, hogy együtt nem kandidálhatnak, mert Takeda Cunekazu JOC-elnök tájékoztatása szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem engedi a közös rendezést.

Az 1945-ben egyaránt amerikai atomtámadást szenvedett két japán település vezetői azt a tanácsot kapták a JOC-tól, hogy külön próbálkozzanak. Hirosima számára ez nem tűnik kivitelezhetetlen vállalkozásnak, hiszen 1994-ben sikeresen adott otthont az Ázsia Játékoknak, de Nagaszaki esetében kevésbé valószínű, hogy egyedül képes lenne olimpiát rendezni.

Hirosima és Nagaszaki október közepén jelentették be, hogy együtt szeretnének pályázni a 2020-as nyári olimpia rendezési jogának elnyerésére, de a NOB már akkor jelezte, nem pártolja a kezdeményezést. Novemberben a 2016-os versengésben Rio de Janeiróval szemben alulmaradt Tokió jelezte, hogy ismét próbálkozik.