Vágólapra másolva!

Már a Colts sem veretlen az NFL-ben

Nincs már veretlen csapat a profi amerikaifutball-ligában (NFL), miután vasárnap  az Indianapolis Colts hazai pályán kikapott a New York Jetstől.

Az utolsó előtti fordulót megelőzően 14/0-s mérleggel álló Coltsban az alapemberek, így többek között az irányító Peyton Manning, csak két és fél negyedet töltöttek a pályán, majd az oldalvonalról figyelték, hogy cseréik miként adják el az addig megszerzett 15-10-es előnyüket, s veszítenek 29-15-re. "A tökéletes szezon sosem szerepelt a céljaink között" - adott magyarázatott a sztárok pihentetésére Jim Caldwell vezetőedző.

A Colts hívei ugyanakkor nem értettek egyet a tréner döntésével, és a meccs végén kifütyülték a csapatot, annak ellenére, hogy az együttes számára nem volt különösebb tétje az összecsapásnak, mivel a rájátszás első kiemelését már korábban megszerezte.

A játéknapon közben a Nemzeti főcsoportban (NFC) kialakult a rájátszás mezőnye, miután a Dallas Cowboys - a Washington ellen - és a Green Bay Packers - a Settle ellen - is győzött, a New York Giants - a Carolinától - pedig kikapott. A New Orleans Saints, a Minnesota Vikings, a Philadelphia Eagles és a tavalyi döntős Arizona Cardinals már korábban biztosította helyét a playoffban.

Az Amerikai főcsoportban (AFC) sokkal bonyolultabb a helyzet. Az már eldőlt, hogy a Colts lesz az első, a San Diego Chargers pedig második kiemelt. A New England Patriots a Jacksonville és a Cincinnati Bengals a Kansas City elleni sikereivel vasárnapi megszerezte a csoportelsőséget. Két hely ugyanakkor még kiadó. Jelenleg a Colts veretlenségét megszakító Jets, illetve az Eagles otthonában elbukott Denver Broncos áll az ötödik és a hatodik, úgynevezett wild card-helyeken, s amennyiben a vasárnapi utolsó fordulóban győznek, készülhetnek a rájátszásra. Ugyanakkor itt még további öt együttesnek (Baltimore Ravens, Houston Texans, Pittsburgh Steelers, Miami Dolphins, Jacksonville Jaguars) van esélye.