Társoldalunk:

Az összeomlás szélére került a BVSC

A teljes ellehetetlenülés fenyegeti a tíz legjelentősebb magyarországi sportklub egyikét: a tizenegy szakosztályt és mintegy 1500 fiatal versenyzőt foglalkoztató BVSC számára a napokban - január 18-i határidővel - kikapcsolási értesítőt küldött az áramszolgáltató - írta a Népszabadság pénteki számában.

Miközben az amúgy is a tönk szélén álló egyesület képtelen megállapodásra jutni a zuglói létesítményegyüttest tulajdonló MÁV-val, a vasúttársaság - bérleti díj címén - havi 3,2 millió forinttal csökkentette évekkel ezelőtt megállapított, 9,7 milliós támogatását. Egyéb lehetőség híján a klub a szakosztályokra terhelné az összeget, ami viszont egyet jelentene az összeomlással.

A kilátástalan helyzetből egy kivezető út lenne: a MÁV birtokában lévő ingatlan tulajdonjogának megszerzése. Erre vonatkozóan tervek sokasága készült, sőt, a zuglói önkormányzat augusztusban bejelentette, örömmel megvásárolná a Szőnyi úti területet, s befektetőkkel összefogva modern, gazdaságosan üzemeltethető sportközponttá alakítaná át azt. A MÁV-val azonban azóta sem sikerült dűlőre jutni, így a testület nem léphet tovább.

A BVSC egyébként az elektromos művek mellett a gázszolgáltatónak is több tízmillió forinttal tartozik, nyomja az APEH-adósság és szinte az összes működési, valamint bérköltség, a MÁV-tól pedig október óta egy forintot sem kapott - olvasható a Népszabadságban.

A lapnak a BVSC-vel kapcsolatos kérdésére a MÁV annyit közölt: a BVSC által használt ingatlanok jogviszonyának rendezése során a cég arra törekszik, hogy "az új helyzet a lehető legcsekélyebb terhet rója a klubra".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK