Vágólapra másolva!

Póthelyszínen vonták fel a magyar zászlót Vancouverben

Helyi idő szerint szerda délután felvonták a magyar zászlót a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpia helyszínén - igaz, nem a megszokott körítéssel.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a ceremóniát 16 órára időzítették az olimpiai faluban, ám a Vancouvert szinte egész nap áztató zápor éppen ebben a periódusban vált kifejezetten intenzívvé, így az ünnepségen használt elektronikus berendezéseket féltő szervezők a fedett póthelyszín mellett döntöttek.

A falu főtere helyett a lakózóna egyik közös nagytermében kerítettek sort az eseményre, melyen a szokásos protokoll szerint a magyar csapat vezetője, Molnár Zoltán köszöntötte a falu vezetőit, majd egy huszárt ábrázoló szoborral ajándékozta meg őket. Ezt követte a zászló felvonása, mialatt a Himnusz szólt. Ugyanebben a csoportban a csehek és a görögök lobogóját is felvonták.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a mintegy egyórás ceremónia végeztével még maradt a faluban, felkereste a magyar csapat szálláshelyét, és előbb elbeszélgetett a versenyekre készülő olimpikonokkal, majd zongorázott is nekik.