Vágólapra másolva!

A golfszakírók bojkottálták Tiger Woods sajtótájékoztatóját

A golfszakírók szövetsége (GWAA) úgy döntött, egyetlen tagja sem vesz részt a világelső Tiger Woods pénteki sajtótájékoztatóján, mert a sztárjátékos több - a szervezetben nagy felháborodást kiváltó - feltételt is szabott az esemény előtt. Végül aztán negyvenen csak elmentek, a sportoló pedig elnézést kért magánéleti kilengéseiért.

A GWAA vezetősége érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartotta, hogy a hűtlenségi botrány kirobbanása óta először nyilvánosság elé álló Woods alig néhány médium képviselőjét tervezte beengedni az eseményre, de különösen amiatt háborodott fel, hogy kiderült: nem lehet majd kérdéseket feltenni a sportolónak.

"Álláspontunk szerint vagy mindenki ott lesz, vagy senki" - nyilatkozta Vartan Kupelian, a 950 tagot számláló szövetség vezetője. "Ez a sztori mindenkit érdekel a világon. Korlátozni az újságírók számát, és megtiltani a kérdések feltételét, tökéletesen ellentétes mindennel, amiben hiszünk."

A világ legjobban kereső sportolója a negyedórás tájékoztatón elismerte, hogy egymaga felelős a korábban elkövetett cselekedeteiért. Elmondta: 45 napja rendszeres pszichológiai terápián vesz részt, amelyet a későbbiekben is folytatni fog. A golfsztár hangsúlyozta, hogy közte és modell felesége, a svéd Erin Nordegren között soha nem volt tettlegességig fajuló házastársi vita.

"Hűtlen voltam, viszonyaim voltak, és megcsaltam a feleségemet" - vallott Woods. "Amit tettem, az teljességgel elfogadhatatlan. Valamikor visszatérek a professzionális golfversenyekhez, de nem tudom, mikor teszem ezt meg. Azt sem szeretném kizárni, hogy már ebben az évben újra ütőt ragadok."

A sajtótájékoztatón körülbelül 40 ember vett részt, s Woods édesanyja is jelen volt.

A sztárgolfozó Woods botránya november végén robbant ki, miután egy lap megszellőztette házasságon kívüli kapcsolatát, majd később az amerikai sajtó egyre több korábbi kalandjáról számolt be. A 33 éves sportoló decemberben egy közleményben ismerte el félrelépéseit, majd egy klinkián próbálták kigyógyítani szexfüggőségéből. A sportoló a történtek után, december közepén bejelentette ideiglenes visszavonulását, tíz nappal később pedig felesége azt mondta, mindenképpen elválik férjétől.