Vágólapra másolva!
A férfiaknál a bajai Faldum Gábor, míg a nőknél a budaörsi Csomor Erika nyerte szombaton a Triatlon Tour 2010-es kiírásának első, margitszigeti versenyét, amelyet szupersprint távon rendeztek kissé foghíjas mezőny részvételével.

Május 1-jén hivatalosan is elrajtolt a hazai triatlon szezon. A Triatlon Tour-sorozat első fordulójára a margitszigeti Hajós Alfréd-uszodában került sor. A budapesti diákolimpiára érkező gyermekek mellett az amatőrök, az egyetemisták és a profik elit mezőnye is próbára tehette magát egy szupersprint távon az úszás, kerékpározás és futás hármasában. Az elit versenyt Csomor Erika és Faldum Gábor nyerte.

Eredmények, férfiak:
1. Faldum Gábor (Mogyi SE Baja) 35:57 p
2. Bogdány Kenéz (UNIQA-Újbuda) 36:15
3. Tóth Tamás (Budaörsi TKE) 36:24

nők:
1. Csomor Erika (Budaörsi TKE) 40:46 p
2. Forró Zsófia (Kaposvári AC) 41:03
3. Szakály Zsuzsanna (Győri Vízisport) 42:05

A hivatalos versenyen kívül egy sportágnépszerűsítő kampány is színesítette a programot. A szeptemberi triatlon világbajnokság apropóján több ismert sportoló is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy kipróbálja és népszerűsítse a triatlont és másokat is kipróbálásra buzdítson.

A Triatlon Tour keretében most egy sztáraquatlont rendeztek, ahol olyan sportoló kiválóságok és ismert emberek álltak a versenyzőkkel rajthoz, mint Csollány Szilveszter tornász, Csernoviczki Éva cselgáncsozó, Alföldi Zoltán műsorvezető, vagy Kropkó Péter többszörös IronMan-versenyző.

Jelen volt még Bóta Kinga kajakos olimpikon is, aki ugyan most nem ugrott medencébe, mégis elkötelezett nagykövete a szeptemberi világbajnokság Zöld Triatlon programjának, sőt, lehet egyik indulója is lesz a hazai versenynek.

Forrás: [origo]

"A triatlonosok diákolimpiája mindig is egy nagy siker, mert sok gyermek indul el. Sok sportág boldog lehetne, ha ennyi igazolt fiatalja lenne. Fontosnak tartom, hogy ismert sportolók, híres emberek is itt legyenek és népszerűsítsék a triatlont, mert a világon az ötödik számú sportág, a labdajátékokon kívül. Idén mi rendezzük a világbajnokságot, ezért különösen fontos, hogy kérjük mindenki segítségét ennek a hírnek a terjesztésében" - nyilatkozta Kropkó Péter a versenyt követően.

Csernoviczki Éva szerint a három sportág közül külön-külön mindegyik benne van az edzésprogramjában, de így együtt nem szokta csinálni. "Szokatlan volt, hogy úszás után egyből ki kell ugrani a medencéből és már futni is tovább. Erre külön edzeni kell. Az aquatlon, amit most csináltunk nagyon tetszett. Általában sok sportágat kedvelek, de ez a triatlon nagyon kemény sport, nehéz lehet ezt a hármat együtt magas fokon űzni."

Forrás: [origo]

Csollány Szilveszter elárulta, a kerékpározás rendszeres az életében. "Ha jó idő van, azzal megyek edzésre is, illetve családdal, barátokkal rendszeresen kirándulunk. A futás része aktív pályafutásom idején rendszeres volt, de amióta abbahagytam, keveset futok. Egyszer Sopronban az erdőben összefutottam egy vaddisznóval, megijedtem, így azóta hanyagolom. Viszont vágyom rá, hogy ezt a kettő sportot rendszeressé tegyem az életemben. Az úszással viszont bajban vagyok, mert távol áll tőlem."

A Triatlon Tour következő állomása két hét múlva Tiszaújvárosban lesz.