Vágólapra másolva!
Overdose nagyon fölényes győzelemmel őrizte meg veretlenségét vasárnap a budapesti Kincsem Parkban rendezett 1000 méteres futamon.

Az ezúttal az angol Gary Hind lovagolta ötéves pej mén a viadal csúcspontjaként rendezett 10. futamban, a Bestens-Pannónia Életbiztosító Díjon állt rajthoz. A korábbi tizenhárom versenyén is győztes ló elképesztő magabiztossággal futott, könnyedén utasította maga mögé nyolc riválisát, s végül tíz lóhosszal győzött a négymillió forint összdíjazású futamban. Az első helyezett nyereménye 2,160 millió forint volt.

Forrás: MTI

Overdose-ra augusztus 29-én jóval nehezebb feladat vár majd, akkor ugyanis a németországi Baden-Badenben sorra kerülő, 1200 méteres, Group 2-es besorolású Goldene Peitsche (Arany Ostor) viadalon indult, melyet két éve megnyert.

A magyar csodaló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban megbetegedett, az életéért is küzdeni kellett, s végül a rehabilitáció több mint egy évig tartott. Ennek végén először július 19-én, Pozsonyban, a Szlovák Derby Cena Mysa verseny 1000 méteres betétfutamán indult, és győzött.