Vágólapra másolva!

Visszaül Overdose nyergébe a világ egyik legjobb lovasa

Az eddigi 14 versenyén veretlen magyar ló, Overdose, szerdán a németországi Baden-Badenbe indul, ahol vasárnap várhatóan rajthoz áll a Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású versenyen.

A pannoniaoverdose.hu honlap beszámolója szerint Overdose kedden ment egy élénk galoppot, de amennyiben úgy ítélik meg pénteken vagy szombaton, hogy nem mutatja a formáját, még vasárnap is töröltethetik a futamból.

Ugyan ennek csekély a valószínűsége, de veretlenségét nem teszik úgy kockára, hogy esélye se legyen megtartani. Amennyiben starthoz áll, a világ egyik legjobb lovasa, az utóbbi hónapokban kimagasló formában versenyző Christophe Soumillon fogja lovagolni. A belga lovassal nyert tavaly Overdose a Kincsem Parkban.

A honlap szerint két éve Overdose sokakat elriasztott és csak hatan álltak rajthoz Baden-Badenben, tavaly pedig nyolcan indultak. Idén 34 lovat neveztek, közülük nyolcat már korábban, tízet pedig hétfőn töröltek, így jelenleg 16 ló maradt állva. Mikóczy Zoltán tulajdonos szerint az indulók száma a szerdai lovasítás során még minden bizonnyal szűkülni fog, ő 10-12 indulóra számít.

Overdose legutóbb augusztus 15-én, a budapesti Kincsem Parkban rendezett 1000 méteres futamon győzött. A vasárnapi futamot a Sport M csatorna élőben közvetíti.