Vágólapra másolva!
A női párbajtőrcsapat arany-, a férfi tőregyüttes bronzérmet szerzett az egri kerekesszékes vívó Világkupa-verseny zárónapjának délutánján.

A Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi trió a fináléban Oroszországot múlta felül 45-35-re. Krajnyák korábban egyéniben is aranyérmes lett a Hotel Eger and Parkban rendezett viadalon.

"Nagyon örülök, hogy így sikerült a visszatérés a szülés után" - mondta az MTI-nek. "A fő verseny számomra egy hónap múlva a párizsi világbajnokság. Voltam már korábban vb-győztes, ha nem változik a londoni paralimpia kvalifikációs rendszere Pekinghez képest, akkor a vb-arany kvótát ér. Szeretnék londoni résztvevőként hazatérni Párizsból."

A Szekeres Pál, Mató Gyula, Horváth Gábor, Juhász Tamás összetételű tőrcsapat az elődöntőben 45-37-re kikapott a versenyt is megnyerő oroszoktól, a bronzmeccsen viszont 45-29 legyőzte Ukrajnát.

A délelőtti programban Döme István a kardozók versenyében végzett a harmadik helyen.

A magyar vívók a három nap alatt összesen négy arany-, három ezüst- és öt bronzérmet szereztek. Az előzetes elvárás hat-nyolc dobogós helyezés volt.