Társoldalunk:

Nyolcadik lett a pole-ból induló Talmácsi

2010.10.31. 13:41

Talmácsi Gábor a nyolcadik lett Estorilban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Portugál Nagydíján, a Moto2 kategóriában. A magyar versenyző szerint Alex de Angelis manővere nem volt korrekt vele szemben.

A magyar versenyző az élről indulhatott, miután a heves eső miatt törölték a szombat délutáni időmérő edzést, s a versenybíróság úgy döntött: a pole pozíció a három szabadedzés legjobbját, vagyis Talmácsit illeti meg.

A rajt után átmenetileg volt harmadik is, de gyorsan sikerült visszavennie a vezetést, majd sokáig az éltrióban száguldott. Tíz kör megtétele után azonban az üldözőbolyból többen is utolérték, s elébb a negyedik pozícióba szorult vissza, aztán még hátrább került, s végül is a nyolcadik helyen intették le. Így is előrébb lépett a világbajnoki pontversenyben, amelyben az utolsó GP-verseny előtt a hatodik.

"Nagyon érdekes verseny volt. Sajnálom, hogy a vége így alakult, én mindent megtettem, ma ennyire futotta. A motorom összességében nem volt rossz. Azok a problémák, melyek a tengerentúli versenyen hátráltattak, most egyátalán nem jelentkeztek és ez mindenképpen pozitív előrelépésnek számít. Az utolsó parabolika kanyarban és az első kanyarban féktávon voltak gondjaim, ott vesztettem a legtöbbet a többiekhez képest. A verseny hajrájában éreztem még annyi tartalékot, hogy képes legyek harcba szállni akár a dobogós helyért is, de Alex De Angelis manővere, amit nem tartok éppen a legkorrektebbnek, nagyon kizökkentett a ritmusomból és már csak annyira futotta az utolsó körben, hogy leszedjem Aegertert. A tabellán feljöttem a hatodik helyre, és ezt már szeretném is megtartani a végéig. Jövő héten Valenciában zárul az idei szezon, ahol szeretnék egy szép eredménnyel búcsúzni az első Moto2-es idénytől" - nyilatkozta Talmácsi.

Moto2 (26 kör, 108,732 km össztáv):
1. Stefan Bradl (német) 46:59,723 p (138,820 km/ó átlagsebesség)
2. Alex Baldolini (olasz) 0,068 mp hátrány
3. Alex de Angelis (San Marinó-i) 2,830 mp h.
...8. Talmácsi Gábor 3,952 mp h.

A vb állása 16 verseny után (még 1 van hátra):
1. Toni Elías (spanyol) 271 pont
2. Julián Simón (spanyol) 185
3. Andrea Iannone (olasz) 179
...6. Talmácsi Gábor 103

A következő, egyben az idei utolsó futam: Valencia Nagydíj, november 7.

KAPCSOLÓDÓ CIKK