Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor szerint "nem lebecsülendő", hogy sikerült megszereznie összetettben a hatodik helyet a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2 géposztályában, miután Valenciában tizedik lett vasárnap.

"Örül a lelkem, hogy sikerült megőriznem a hatodik helyet, ami mégiscsak elárul valamit egy nem túl szerencsés szezont követően" - nyilatkozta a 125 köbcentis kategóriában 2007-ben világbajnok magyar versenyző a valenciai futam után.

"Az idei évadot a humangestes korszakhoz tudnám a leginkább hasonlítani. Sokat küzdöttünk, de mindig a maximumra törekedtem, így nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen erős mezőnyben hatodikként zártam" - folytatta a 29 éves versenyző, aki a vasárnapi viadalról azt mondta, hogy "nem volt szenzációs, nem olyan volt, mint amilyet terveztem az utolsó versenynek".

"Végig küzdöttem a motorral a kanyarokban, féktávon és később tudtam csak gázt adni, mint ahogy szerettem volna. Mindeközben próbáltam arra is figyelni, hogy Cluzelt magam mögött tartsam. Sok minden összejött ebben az évben, de úgy gondolom, hogy az idei eredményem egy ilyen kiélezett kategóriában semmiképp sem lebecsülendő" - mondta Talmácsi, aki a következő szezonra változatlanul csapatot keres. "A tárgyalások továbbra is folynak arról, hogy 2011-ben hol folytatom."