Vágólapra másolva!

Tizenkétezer gyerek a budapesti Lovas Világkupán

A II. Nemzeti Gyermek Lovasnap keretében 12 ezer gyerek ingyen nézhette meg a lovakat és a showműsorokat a Papp László Sportarénában péntektől vasárnapig tartó Lovas Világkupa nyitónapján.

A fiatalok olyan világszámoknak tapsolhattak, mint az ukrán lovasok kozák bemutatója, vagy éppen Lezsák Levente szabadidomításban előadott Fehérlófia című produkciója. Ezenkívül a programban helyet kapott póni galoppverseny, az újabb Guiness-rekordra készülő Kassai Lajos lovasíjász bemutatója, a lovastornász-show, vagy éppen a szimultán fogathajtóverseny.

A látványos és szórakoztató showműsorok mellett igazi sportversenyeket is rendeztek. A délelőtti Kinder-kupa elnevezésű, 135 cm-es akadályokon lebonyolított díjugrató viadalon kettős magyar siker született, miután a magyar Wingrave Jamie nyert Agropoint Carta nyergében, mögötte Kovács Henri lett a második Bajnok Koxi de Bognárral. A 28 fős mezőnyben összesen hatan lovagoltak hibátlanul, a két magyar között pedig valamivel több mint 1,5 másodperc döntött Wingrave javára.

A pénteki nap csúcspontja a 145 cm-es akadályokon rendezett díjugrató Világkupa-minősítő volt, melyet szintén Wingrave nyert meg hibátlan, 67.70 másodperces lovaglással - ezúttal Sissi nyergében. Az 50 induló tizenhét magyarja közül tizenöt jutott a szombati Vk-forduló 40 résztvevője közé.