Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudni, hol folytatja pályafutását Talmácsi Gábor. A világbajnok motorversenyző a Jack and Jones-istálló visszalépése óta több tárgyaláson túl van és már nem tartja elképzelhetetlennek, hogy kipróbálja magát a superbike-ban.

"Több barátommal, szakemberekkel és mérnökökkel beszélgettem a lehetőségeimről és nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a superbike-ban folytassam. A döntést még nem hoztam meg" - mondta Talmácsi Gábor a Nemzeti Sportnak, aki 120-150 ezer euróért bérelhetett volna magának helyet valamelyik élcsapatnál, de ennyi pénzt nem tudott előteremteni.

A magyar világbajnok versenyzőnek aláírt szerződése volt a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában érdekelt Jack and Jones csapatánál, de az istálló visszalépése óta nem talált magának új csapatot.

"A Moto2-ben elkeltek a jobb helyek. Beszéltem az Aprília főnökével, Gigi Dall'Ignával, aki biztosított a támogatásáról. Gyári csapatnál nem tudnék versenyezni, de kapnék tőlük motort és a japán Norijuki Haga csapattársa lehetnék. Ez elvi lehetőség" - tette hozzá Talmácsi, akit kerestek a 125 kcm-es géposztályból is. A kategória korábbi győztesének a kora miatt külön engedély kellene a versenyzéshez, de mint mondta már nem érezne motivációt ebben a géposztályban.

Akár gyorsasági-vb, akár superbike, Talmácsi Gábor sorsa január első felében dől el. "Motorosberkekben nincs nagy különbség a két sorozat között. A superbike-ot is figyelemmel lehet kísérni itthon, és szerintem a szurkolók azt nézik jobban, amelyikben lehet kiért szorítani."

A superbike február 27-én rajtol az ausztráliai Phillip Island-en, míg a MotoGP-szezon várhatóan március 20-án kezdődik egy katari villanyfényes futammal.