Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Steelers a Baltimore Ravenst, a Green Bay Packers pedig az Atlanta Falconst legyőzve bejutott a főcsoportdöntőbe a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban.

Az Amerikai főcsoport (AFC) első elődöntőjében a Pittsburgh a Baltimore-t fogadta, az esélytelenebbnek vélt Ravens sokáig előnyben volt a hazaiakkal szemben, a félidőben 21-7-re vezettek a vendégek.

A harmadik negyedben azonban a remekül védekező Steelers két touchdownt is szerzett, majd a zárónegyedben Rashard Mendenhall másfél perccel a rendes játékidő vége előtt győztes touchdownt futott, beállítva ezzel a 31-24-es végeredményt.

A Pittsburgh az AFC fináléjában a New England Patriots-New York Jets összecsapás (vasárnap 22.30) továbbjutójával játszik.

A Pittsburgh-Baltimore meccs összefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2Bz9eQDWcrQjCNlE


Az Atlanta az idén sem fogja megnyerni története első Super Bowlját, miután az előzetesen esélytelenebbnek vélt, ám nagyobb hagyományokkal rendelkező Green Bay idegenben magabiztosan legyőzte a Falconst a Nemzeti főcsoport (NFC) első elődöntőjében.

A hazaiak ugyan az első negyedet 7-0-ra megnyerték, a második játékrészben azonban 28-7-re, a harmadikban pedig 14-0-re a Packers lelépte ellenfelét, végül pedig 48-21-es vendégsiker született.

A Green Bay az NFC döntőjében a Chicago Bears-Seattle Seahawks párharc (vasárnap 19.00) győztesével csap össze.