Vágólapra másolva!
A 45. Super Bowlon a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legpatinásabb csapatai közé tartozó Pittsburgh Steelers és Green Bay Packers feszül egymásnak a Vince Lombardi trófeáért, amelyet a Packers legendás edzőjéről neveztek el. A liga egyik legjobb védelme vagy a liga egyik legjobb támadósora nyer ma? Hat éven belül harmadik alkalommal a Pittsburgh vagy tizennégy év után először a Green Bay ülhet fel a trónra? A Steelers hetedszer vagy a Packers negyedszer lesz az Egyesült Államok legjobb amerikaifoci-csapata? A válasz: Green Bay Packers.

Super Bowl, Dallas:
Pittsburgh Steelers - Green Bay Packers 25-31 - végeredmény

Forrás: AFP

Telt ház a Dallas Cowboys stadionjában, azaz több mint 105 ezer néző a helyszínen, ez rekord a Super Bowlok történetében. Érdekesség, hogy Green Bayben 104 ezren laknak.
Christina Aguilera énekelte el az amerikai himnuszt, amelyben állítólag elrontott egy sort, íme:


1. negyed

Elkezdődött a meccs, a Ben Roethlisberger vezette Steelers-támadósor a pályán.
Nem sikerült first downt elérni az első támadásokból, el kell rúgni a labdát, pount következik.
Aaron Rodgers és az idén remeklő Packers-támadósor a liga egyik legjobbja védelme ellen a pályán.
Meg is van a meccs első first downja.
Egy és nem több, pountig jutott a Green Bay is, a Steelers támadhat az első touchdownért.
Mendenhall remek futásával indított a Pittsburgh, de ismét elmaradt a first down, a Packersnél a labda.
Három first downt is futott a Green Bay, most remek ütemben haladnak előre a Sajtfejűek.
TOUCHDOWN! Aaron Rodgers parádés passzát Jordy Nelson kapta el, a plusz pont is megvan, vezet a Packers! 0-7!


Nelson touchdownja


INTERCEPTION TOUCHDOWN! Roethlisbergerre óriási nyomás helyezedett, hosszú passzal próbálkozott a Steelers irányítója, de Nick Collins lehalászta a labdát, és remek futással visszahordta. Az extra pont is jó, pillanatok alatt elhúzott a Packers, 0-14!
Roethlisberger valamelyest javított a hibáján, nagyszerűen ismerte fel, hogy nagy terület van előtte és passz helyett sérült térddel is megfutotta a touchdownt. Ez volt az első negyed utolsó momentuma.

Collins interception touchdownja

Hollywoodi sztárparádé a Super Bowlon. A teljesség igény nélkül: John Travolta, Jennifer Aniston, Jennifer Lopez és Adrian Brody is a helyszínen tekinti meg a meccset, Owen Wilson a meccs előtt beugrott a pályára is játszani egyet, a helyszíni tudósítások szerint remek elkapásokat mutatott be.

2. negyed
Roethlisberger szép passzal nyitott, megvan a first down. Most jó ritmusban megy előre a Steelers.
TD nincs, kivédekezte a Green Bay, mezőnygóllal szépített a Pittsburgh. 3-14!
Nem tudott pontot szerezni a Packers, ismét a Steelersnél és Roethlisbergernél a labda.

A Super Bowlok történetében még nem fordult elő az, hogy egy csapat tíz pontnál nagyobb hátrányból fordítani tudott volna, így ha a Pittsburgh ma nyer, akkor történelmet ír.

Moore remek futásával megvan a first down.
Ismét a Packers jöhet! Roethlisberger passzát Mike Wallace nem tudta elkapni, Jarrett Bush megszerezte a labdát, növelheti előnyét a Green Bay.
Növeli is, TOUCHDOWN! Rodgers parádés passzát Greg Jennings kapta el, a liga egyik legjobb védője, Troy Polamalu sem tudta szerelni. A jutalomrúgás is jó, 3-21!

Jennings touchdownja

Két perccel a félidő előtt kockáztat a Pittsburgh, Roethlisberger első hosszú passza jó, a második és a harmadik nem, de maradt a labda a Steelersnél.
TOUCHDOWN! Egymás után több passzjátékot mutatott be a Steelers, Hines Ward kapta el Roethlisberger remek passzát, megvan az extra pont is, negyven másodperccel a második negyed vége előtt 10-21-re szépített a Pittsburgh!

Ward touchdownja

Vége a második játékrésznek.

A nagyszünetben a Black Eyed Peas adott élő koncertet, a világhírű gitáros, Slash volt a meglepetésvendég

3. negyed
Aaron Rodgers és a Packers-támadósor kezdte a második félidőt, de nem sikerült a Green Bay első drive-ja, a Pittsburgh jöhet!
Mendenhall remek futásával kezd a Steelers, egy Packers-védő kilökte őt a pályáról, a pittsburgh-iek futója nekiszaladt egy operatőrnek, és kisebb sérülést szenvedett. Kérdéses, hogy tudja-e folytatni.
TOUCHDOWN! Egy néhány perces pihenő elég volt Rashard Mendenhallnak, aki visszajött a pályára és parádés futással visszahozta a meccsbe a Steelerst. A jutalomrúgás is megvan, 17-21!

Mendenhall touchdownja

Felszívta magát a Pittsburgh a szünetben, most a védelem parádézott, simán megállította a Packerst, ismét jöhet a Steelers támadósora!
Felébredt a Green Bay, nem tudott újabb pontokat szerezni a Pittsburgh, újra a Packersnél és Aaron Rodgersnél a labda.
Most a védelmek remekelnek, a Steelers is kivédekezte a Green Bay támadását.
Vége a harmadik negyednek is, négypontos Packers-előnnyel, Steelers-támadással kezdődik az utolsó játékrész.

A Super Bowlok történetében még nem volt hosszabbítás.

4. negyed
Egyből labdát szerez a Green Bay, Mendenhall kezéből Ryan Pickett ütötte ki a labdát, növelheti az előnyt a Green Bay.
Már majdnem elveszítette a labdát a Packers, ám Rogers Jordy Nelsonhoz passzolt, aki remek futással tíz yardon belülre hozta a csapatot.
Kulcsfontosságú volt az előző játék, hiszen a következő playből TOUCHDOWNT ért el a Packers! Aaron Rodgers harmadik TD-passzát adta, Greg Jennings pedig második TD-jét kapta el, 17-28!

Jennings második touchdownja


TOUCHDOWN
, szépített a Pittsburgh! Roethlisberger nagyszerű passzát Mike Wallace kapta el, majd nem jutalomrúgást, hanem kétpontos variációt választott a Steelers. Ez is sikerült, így hét és fél perccel a vége előtt ismét csak három pont a különbség a két csapat között. 25-28!
Nem ölte a játékot futásokkal a Packers, a 300 passzolt yard fölött járó Rodgers vezérletével szépen araszolt előre, de az utolsó, TD-t érő passz ezúttal elmaradt. Mason Crosby értékesítette a field goalt, így két perccel a vége előtt 25-31 az állás a Green Bay javára.
Eldőlt! Roethlisberger eladta a labdát, a Green Bay alig több mint fél perccel a vége előtt hat ponttal vezet és támadhat.

Lepörgetik az órát, a Green Bay Packers 31-25-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst, és 14 év után ismét megnyerte a Super Bowlt, és a vele járó Vince Lombardi trófeát, amelyet a Green Bay korábbi legendás edzőjéről neveztek el!
A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) a Packers irányítója, a három touchdownpasszt adó Aaron Rodgers lett.