Vágólapra másolva!
Két év kihagyás után visszatér Igaly Diána. A 2004-es athéni olimpia skeetlövő bajnoka saját lőterén nem tudott edzeni, mert néhány lövés után mindig megjelent a rendőrség.

A visszatérését bejelentő levelét Igaly Diána olimpiai bajnoknő személyesen nyújtotta át Molnár Zoltánnak, a MOB főtitkárának.

"Régóta vártuk ezt a bejelentést, hiszen a bajnoknő színes, kedves egyénisége révén valamennyiünknek nagyon hiányzott. Minden lehetséges segítséget megadunk számára ahhoz, hogy első lépésként megszerezze a londoni részvétel jogát, és sikeresen szerepeljen az olimpián" - mondta a főtitkár.

Igaly a jövő héten találkozik Krzyzewsky Miklós szövetségi elnökkel, s hivatalosan azután válik véglegessé a visszatérése.

Az athéni bajnoknő kétéves pihenőjében gyakran a rendőrséggel küzdött: "Sok szaladgálással, utánjárással telt a pihenőm, meg a budaörsi kis lőterünk fennmaradásáért vívott küzdelemmel. Ott is szerettem volna edzéseket tartani, de alig néhány lövés után már mindig ott volt a rendőrség. Így a távolabbi lőtereken jutottam edzéslehetőséghez. De azért úgy ahogy edzésben vagyok."

"Az idény első két kvalifikációs versenyéről lemaradok ugyan, de azt követően májustól szeretnék minél több versenyen indulni, bízom abban, hogy sikerül biztosítanom londoni részvételemet, és ötödik alkalommal is részt vehetek olimpiai játékokon. Nagyon bízom abban, nem okozok csalódást" - mondta terveiről a MOB.hu-nak.