Vágólapra másolva!
Tizenöt éve szervezi a húsvéti Nyuszi-futásokat a mezőfalvai Kovács István, aki idén március 20. és május 15-e között járja majd az országot, de tervei szerint eljut a Vajdaságba és Erdélybe is. Húsz évvel a barcelonai olimpia után elfutna Londonba is, ez a 2012-es esztendő nagy célja számára.

Kovács István - aki büszkén hirdeti magáról, hogy a Világ Mikulásának Nagykövete - idén is számos gyermekrendezvénnyel készül, március 20-tól május 15-ig járja az országot a húsvéthoz kapcsolódó Nyuszi-futással, az itthoni óvodák és iskolák mellett szeretne eljutni határon túli településekre, Zentára, Magyarkanizsára, sőt, akár Csíkszeredára is.

Június utolsó tanítási hetében bolondos sulibúcsúztató futásra készül, június 20-30-a között pedig Székesfehérvárról Opole városába kocogna, így köszöntené az Európai Unió soros elnökségét, Lengyelországot.

A Mikulás-futás október 20-tól december 30-ig hódít, a nagy vágy azonban már a 2012-es évhez köthető: Kovács István szeretne Fehérvárról Londonig, a nyári olimpiai helyszínéig futni.