Társoldalunk:

A Nagy Futópárbaj vezeti fel a 26. T-Home Vivicittát

Április 10-én rendezik a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseményét, a 26. T-Home Vivicittá városvédő futást a Városligetben, az 56-osok terén, egy héttel korábban pedig Nagy Futópárbaj lesz Szeged és Kaposvár részvételével.

A résztvevők száma évről évre nő, tavaly a huszonötödik alkalommal megrendezett eseményen rekordszámú induló, tizenkétezer ember futott együtt Budapestért. A Szegeden immár tizenegyedszer megrendezendő T-Home Vivicittára április 2-án, a sorrendben hetedik kaposvári eseményre pedig április 3-án kerül sor. Kaposvár és Szeged is minden évben közel tízezres tömeget mozdít meg, ezúttal a két város egymás egymással is versenyez. A Nagy Futópárbajban eredményhirdetése a budapesti rendezvényen lesz, ekkor derül ki, hogy Kaposváron vagy Szegeden futottak-e többen.

Az eseményen mindenki megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot. A hagyományos Vivicittá (11,2 km) és a Midicittá (6,5 km) a gyakorlottabbakat várja, a legkisebbek és az idősebbek választhatják a Minicittát (3,5 km) vagy a gyaloglást (2,8 km), a hosszútávfutóknak pedig ott a félmaraton (21 km).

KAPCSOLÓDÓ CIKK