Vágólapra másolva!
Kritikus helyzetére való tekintettel sürgős segélyt kér Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatától a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-, az Alcoa FKC-RightPhone nőikézilabda-, valamint az Albacomp férfikosárlabda-szakosztálya.

Közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy egyfajta mentőövként kérik az egyesületek vezetői a város segítségét, ugyanis a múlt héten bajnoki címet nyert Sapa Fehérvár már nem tudja finanszírozni a március és április hónap kiadásait, a Magyar Kupa négyes döntőjében érdekelt Alcoa FKC és a bajnoki aranyra esélyes Albacomp pedig a továbbiakban nem képes biztosítani az eredményes munka feltételeit.

Az úgynevezett társaságiadó-törvényben szabályozott, sportra fordítható támogatásai kisegítenék a bajból az egyesületeket, azonban amíg nincs döntés a szponzoráció kivitelezhetőségéről, a sportszervezetek napi problémákkal küzdenek, és ezek áthidalására kérnek mielőbbi segítséget.

Székesfehérvár kivételes helyzetben van, hiszen öt kiemelt látványsportágként kezelt csapata közül kettő (az Albacomp és a Videoton FC) követheti a Sapa Fehérvár hokisait, azaz bajnoki címet ünnepelhet az idény végén, az FKC kézisei pedig nemzetközi porondra léphetnek, de ha nem kapnak segítséget a várostól, akkor nem tudják hozni azt az eredményt, amelyet a közvélemény elvár tőlük.

A kosárlabdázók névadó szponzora már több hónapja nem tudja teljesíteni szponzorációs vállalásait, a női kéziseknél pedig a már 40 százalékkal csökkentett költségvetés nem szűkíthető tovább, mert az egyenlő lenne a csapat megszűnésével.

Mindhárom sportegyesület saját költségvetéséből tartja fenn utánpótlását (a hokisoknál például egy szezonra 75 millió forint az éppen egy éve megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia működési költsége, és ebből a klub 35 milliót tudott a szponzorokon keresztül átcsoportosítani). A közös fellépést illetően a vezetők - id. Ocskay Gábor, Halm Rolland és Balássi Imre - bizakodóak, és hangoztatják, ha a jövő szezon végéig megkapják a sportra eddig is sokat áldozó önkormányzattól a segélyt, akkor biztosított lenne a továbblépés.

Az érintett klubok elöljárói hangoztatták, hogy eddig is a város volt a főtámogató, és remélik, az önkormányzat kisegíti őket a nehézségekből.