Társoldalunk:

Sidi Péter volt a legpontosabb légpuskás a koreai Vk-n

2011.04.09. 9:38

Sidi Péter megnyerte a férfi légpuskások viadalát a dél-koreai Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-verseny szombati nyitónapján.

A szám Európa-bajnoka a 60 lövéses alapversenyben mindössze két kilencest lőtt, azaz 598 körrel zárt, így elsőként jutott fináléba.

A döntőben az első lövése nem sikerült a legjobban, ám a 9,6 körös kísérlet után a komáromi sportoló nagyszerű sorozatot produkált, végül 104,6 kört tett hozzá az alapban elért eredményéhez, és 702,6 körrel, a második izraeli Sergy Rikhtert egy körrel megelőzve végzett az első helyen.
   
A szám másik magyarja, Biatovszki Máté 591 körrel a 74 fős mezőny 36. helyén végzett. A csangvoni Vk-n a légfegyveres számokban három-három, a többiben pedig két-két londoni indulási jog talál gazdára. Sidinek már nem a kvóta a tét, mivel azt a tavalyi világbajnokságon már megszerezte.
   
Vasárnap a női légpuska és a női sportpisztoly számok versenyeit rendezik meg. Előbbiben Joó Éva, Karmacsi Ildikó és Miskolczi Julianna, utóbbiban pedig Csonka Zsófia és Babicz Sára szerepel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK