Vágólapra másolva!
Több mint féléves kihagyás után, idei első futásán a berlini Hoppegarten lóversenypályán vasárnap ismét nyert Overdose.

Az életét is veszélyeztető savós patairha-gyulladásban 2009-ben megbetegedett Overdose - tizennégy győzelem után - tavaly augusztusban, ugyancsak a németországi Baden-Badenben elvesztette veretlenségét. Ezúttal azonban - korábbi szokásához híven - rendkívüli fölénnyel utasította maga mögé ellenfeleit. Az 1000 méteres versenyen összesen kilenc ló indult.

A magyar versenylovat a többszörös német zsokébajnok, a szerb származású Andreas Suborics lovagolta, akivel korábban már több versenyt nyertek.

Mikóczy Zoltán, a magyar versenyló résztulajdonosának a tájékoztatása szerint a start előtti beállás - akárcsak Baden-Badenben - ezúttal is nehezebben ment, végül azonban Overdose sikeresen megoldotta ezt. Utána viszont a magyar ló - a tulajdonos szavai szerint - hihetetlen időt futott. Overdose az 1000 méteres szakaszon 54,1 másodperces idővel nyert, 3,2 másodperccel javítva meg a pályarekordot. Mindez - mint fogalmazott - olyan lehengerlő stílussal párosult, ami a hosszú sérülés után szintén hihetetlennek tűnt, és teljesen lenyűgözte a szakmát.

Overdose már a rajt után az élre állt, az utolsó 400 méteren pedig lovasa már teljesen elengedte. A versenynek ezen a szakaszán a magyar ló még rátett egy lapáttal. Riválisaira mintegy nyolc hosszt vert rá, mégpedig úgy, hogy nem is kellett energiáit 100 százalékban igénybe venni.

Mikóczy Zoltán szerint nagyon jó választásnak bizonyult a lovas, Andreas Suborics, aki csak annyit kért a lótól, amennyi a verseny megnyeréséhez szükséges volt.

Forrás: MTI
Overdose a Kincsem Parkban

A vasárnapi verseny a tulajdonos szerint bizonyította, hogy súlyos sérülése után Overdose immár tökéletesen rendben van. A hogyan tovább pedig a hoppegarteni győzelem után egyértelművé vált, azaz következhet a Royal Ascot angliai derbi.

"A nevezés határideje kedd, és megpróbáljuk a két éve meg nem valósult álmunkat megvalósítani" - tette hozzá Mikóczy, utalva arra, hogy a június 14-ei versenyen - amely az egyik legtekintélyesebb derbinek számít - Overdose már úgy tud rajthoz állni, hogy biztosan nem fog szégyent vallani. 2009-ben és 2010-ben a hatodik életévét idén április 2-án betöltő pej a Royal Ascoton a sérülése miatt nem indulhatott.

Június 14. előtt Overdose még egy előkészítő versenyt fut majd: május 21-én a Manchester és Liverpool közötti Hajdock parkban a Temple Stage elnevezésű, II. kategóriájú versenyen 1000 méteren indul. Overdose-t nagy valószínűséggel a Royal Ascoton is Suborics lovagolja majd.