Társoldalunk:

Igaly Diána nem jutott a skeetlövők döntőjébe a pekingi Vk-n

2011.04.21. 11:54

Két és fél éves kihagyása után, első versenyén a 26. helyen végzett az olimpiai bajnok Igaly Diána a női skeetlövők között a pekingi olimpiai selejtezős Világkupa-viadalon.

A nemzetközi szövetség (ISSF) honlapja szerint az athéni játékok aranyérmese a 75-ből 65 korongot talált el az alapverseny során, így öt koronggal lemaradt a hatos döntőről.
   
Igaly, aki a szám kétszeres világbajnoka, és a sydney-i játékok bronzérmese, a pekingi olimpia óta nem versenyzett, sokáig gondolkodott azon, hogy végleg visszavonuljon, ám végül idén februárban jelezte, visszatér, és megpróbál kijutni az ötkarikás játékokra - ami első próbálkozásra nem sikerült neki.
   
Igalynak még három versenyen lesz lehetősége a kvótaszerzésre: a júliusi maribori Világkupán, illetve az augusztusi Európa- és a szeptemberi világbajnokságon. A Vk-kon két-két, az Eb-n és a vb-n minden számban egy-egy hely kiadó.
   
Pekingbe négy magyar utazott el a koronglövők idei harmadik kvalifikációs Vk-viadalára. Legközelebb vasárnap férfi dupla trapban a tavalyi vb-n ötödik Bognár Richárd és az idén Chilében hatodik Gerebics Roland szerepel, majd kedden és szerdán a trapos Szollár András lesz érdekelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK