Vágólapra másolva!
A tervek szerint két éve Overdose favoritként indult volna a Haydock Parkban a Temple Stakes nevű versenyen, és bár súlyos betegsége miatt akkor meghiúsult szereplése, szombaton mégis eljön a pillanat, amikor a magyar csodaló Angliában, ugyanezen a versenyen bizonyíthatja kivételes képességeit. A Ladbrokes.com fogadóiroda szerint Overdose esélyei a legjobbak a győzelemre.

A bukmékereknél első számú favorit a hatéves magyar ló, a Pannoniaoverdose.hu szerint számára mégsem a győzelem a tét, hanem, hogy képes lesz-e kimagasló formát mutatni és az élbolyban végezni az ezer méteres versenyen.

"Overdose dolga roppant nehéz lesz" - olvasható a ló hivatalos honlapján. "Ugyanis hiába Group II-es a verseny besorolása, Group I-es mezőny jött össze, mivel az ascoti indulók közül sokan nézték ki ugyanezt a futamot felkészülés gyanánt. Overdose ilyen társaságban csak az érvénytelenített párizsi versenyén futott."

Az oldal esélylatolgatása szerint Overdose tizennégy riválisa közül a címvédő Kingsgate Native és Markab a futam legnagyobb esélyese. Borderlescott mindig az élbolyban, vagy annak közvetlen közelében végez, Sole Power és Tangerine Trees esetében pedig egyedül szombati formájukon múlik, meddig jutnak. A kérdés az, Overdose képes-e versenyben lenni ezzel az öt lóval. Ha igen, az azt jelentené, hogy idén Európa legnagyobb sprinterversenyein is eséllyel indulhatna.

Overdose győzelmére a legalacsonyabb az odds (4 fontos tétre kilencet fizet a Ladbrokes.com), Kingsgate Native sikerére a szorzó 5/1, míg Sole Powerére 8/1.

Forrás: MTI/Manek Attila

Overdose első tizenkét versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futást követően - kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal győzött.

A magyar csodaló következő versenye a tervek szerint a június 14-ei Royal Ascot lesz, ha a főpróbának szánt - magyar idő szerint 16 órakor elrajtoló - szombati futamban jó formát mutat.