Vágólapra másolva!
Több mint tizennégy év után először nincs benne a legjobb tízben a profi golfozók világranglistáján Tiger Woods.

A tizennégyszeres Major-torna győztes amerikai sztárjátékos négy helyet rontott a múlt heti pozícióján, így csak a 12. a legfrissebb rangsorban. 1997. április 6-a óta ez a legrosszabb helyezése a listán: akkor a 13. volt.

A 35 éves Woods a 2009 végén kirobbant szexbotrányáig szinte érinthetetlenül állt az első helyen, azt követően azonban tavaly áprilisig nem játszott, visszatérése óta pedig nem sikerült korábbi formáját hoznia. Több mint egy év alatt egyetlen versenyt sem nyert, és tavaly novemberben kellett átadnia vezető helyét, majd folyamatosan került egyre hátrébb.

A botrányai ellenére továbbra is a világ egyik legjobban kereső sportolója jelenleg sérüléssel bajlódik, legutóbb április elején játszott végig egy tornát, amikor a US Mastersen negyedik lett. Azóta a két hete rendezett Players Championshipen indult, ám az első napon fel kellett adnia a viadalt.

A világranglistát jelenleg az európai versenyzők uralják: az élen az angol Lee Westwood, a második helyen pedig honfitársa, Luke Donald áll, míg a harmadik a német Martin Kaymer.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!